Ν. Ανδρουλάκης: Ανοικτό το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

Η αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε. Όπως έγινε γνωστό, η Φώφη Γεννηματά συγκάλεσε για την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου το Ενιαίο Πολιτικό Κέντρο του κόμματος, το οποίο αποτελείται από τη γραμματεία της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) και τους βουλευτές και ευρωβουλευτές που είναι μέλη.

Όλα δείχνουν ότι το συνέδριο θα προηγηθεί τη συνδιάσκεψης, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 23 και 24 Νοεμβρίου, με αυτήν να οδηγείται -πιθανόν- για αργότερα. Αντικείμενο της συνεδρίασης θα είναι να εισηγηθεί προς έγκριση στην Ολομέλεια της ΚΟΕΣ την επόμενη Παρασκευή, 1η Νοεμβρίου, το χρονοδιάγραμμα διεξαγωγής.

Το αίτημα για διεξαγωγή συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ έχει τεθεί επιτακτικά από τον Παύλο Γερουλάνο και άλλα στελέχη τον τελευταίο καιρό και με τις επικείμενες αποφάσεις το ζήτημα διευθετείται. Μάλιστα, ήδη άρχισαν να κυκλοφορούν διάφορα σενάρια που έχουν να κάνουν με το ζήτημα της αλλαγής ηγεσίας.

Κατά τη διάρκεια της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής στον ΣΚΑΪ, στο πάνελ βρέθηκε και ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος αρνήθηκε να τοποθετηθεί για το εάν θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία, αφήνοντας ανοικτά τα πάντα.

«Εγώ πολιτεύομαι με ήθος απέναντι στο ΠΑΣΟΚ. Το συνέδριο πρέπει να γίνει με σεβασμό στην ιστορία του και στις θεσμικές διαδικασίες» του κόμματος, ανέφερε αρχικά. Για να κάνει στη συνέχεια λόγο για «ένα τακτικό και όχι έκτακτο συνέδριο, καθώς έχουν περάσει τεσσεράμισι χρόνια από το προηγούμενο».

Σε ερώτηση για το εάν ενδεχομένως θα είναι υποψήφιος είπε πως «συζητούνται όλα στο συνέδριο… Εάν τεθεί τέτοιο θέμα, θα τοποθετηθώ δημοσίως». Εξέφρασε, μάλιστα, την έντονη διαφωνία του στο ενδεχόμενο να είναι αυτό «ένα συνέδριο-εξπρές, το οποίο απαξιώνει την ιστορία ενός κόμματος που έχει πρωταγωνιστήσει» στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Επίσης, απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονταν επίσης στο πάνελ, έκανε λόγο για «εξαγορά στελεχών του κόμματός μας, με ευθύνη δική τους πρωτίστως», ενώ απευθυνόμενος στον Γιώργο Βαρεμένο, του είπε: «Καταγγέλλατε (ως ΣΥΡΙΖΑ) την κυβέρνηση Παπανδρέου και μετά πήρατε το Νο2 της κυβέρνησης του Παπανδρέου και τον κάνατε βουλευτή σας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί