Ελλάδα: 28χρονος έδωσε ζωή μέσα από τον θάνατό του

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα η μεταφορά οργάνων από 28χρονο δότη που νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες σε μη αναστρέψιμη κατάσταση κώματος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, η τρίτη που πραγματοποιείται στο νησί την τελευταία διετία.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του νοσοκομείου, εξειδικευμένες ιατρικές ομάδες προσήλθαν από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ιταλία, για τη μεταφορά της καρδιάς σε λήπτη στην περιοχή του Μπέργκαμο, των πνευμόνων σε λήπτη στην περιοχή της Μπολόνια, του ήπατος στη Θεσσαλονίκη και των νεφρών σε λήπτες σε Αθήνα και Ιωάννινα.

«Είναι μία πράξη ύψιστου ανθρωπισμού, που, πέρα από τους άμεσα ενδιαφερόμενους συνανθρώπους λήπτες των οργάνων, δείχνει τον δρόμο πώς μέσα από τη θλίψη μπορεί να δημιουργηθεί ελπίδα στην κοινωνία και σε αρκετούς συνανθρώπους που περιμένουν σε μακροχρόνιες λίστες αναμονής τους συμβατούς δότες» ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου Κέρκυρας, Φοίβος Κακαβίτσας, ενώ έδωσε τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στην οικογένεια του 28χρονου.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου, Επαμεινώνδας Φαρμάκης, που οργάνωσε και συντόνισε τη διαδικασία, επισήμανε πως «για άλλη μια φορά η ανθρώπινη αλληλεγγύη βρήκε την έκφρασή της στο πρόσωπο της οικογένειας του νεαρού Μ.Δ. 28 ετών, με την απόφασή της να δωρίσει τα όργανά του σε συνανθρώπους άγνωστους, χωρίς περιορισμούς φύλου, φυλής, θρησκευτικής, εθνικής ή άλλης διαφορετικότητας».

Όπως πρόσθεσε, η ΜΕΘ του νοσοκομείου, «επιτελώντας το έργο που της αναλογεί, κατά το 2018 άγγιξε υψηλούς δείκτες επιβιωσιμότητας (περί το 70%)». Παράλληλα, τόνισε πως «η δωρεά οργάνων αποτελεί ύψιστο δείγμα κοινωνικής προσφοράς, αλλά και σηματοδοτεί μια ακόμα απόδειξη πως η ζωή στο τέλος πάντα νικά. Για τον λόγο αυτόν θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες ευαισθητοποίησης της κοινωνίας προς όφελος όσων η μεταμόσχευση αποτελεί το μοναδικό όπλο κι ελπίδα στην αποκατάσταση της υγείας τους» κατέληξε ο κ. Φαρμάκης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί