Ένταση έξω από τη Βουλή στην πορεία της ΠΟΕ – ΟΤΑ (Βίντεο)

Πορεία από τα κεντρικά γραφεία της ΠΟΕ – ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη στην Βουλή, όπου σήμερα αναμένεται να ψηφιστεί το «αναπτυξιακό» νομοσχεδίου, πραγματοποιεί πλήθος διαδηλωτών στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μικροένταση επικράτησε πριν από λίγο έξω από τη Βουλή, όταν μέλη της Ομοσπονδίας επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται κυρίως για το άρθρο 179 του σχεδίου νόμου που παρέχει τη δυνατότητα εκχώρησης σε ιδιώτες κρίσιμων υπηρεσιών της καθαριότητας, της συντήρησης πρασίνου και του ηλεκτροφωτισμού και ζητούν την απόσυρση των αντεργατικών άρθρων.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων περιμένει να συναντηθεί με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, στο Κοινοβούλιο για να του εκθέσει τα αιτήματά της.

Σε μία συμβολική κίνηση για τους θανάτους εργαζομένων εν ώρα υπηρεσίας οι διαδηλωτές τοποθέτησαν νωρίτερα ένα φέρετρο μπροστά στο υπουργείο Εσωτερικών στην Κλαυθμώνος.

Οι κινητοποιήσεις κορυφώνονται το απόγευμα με το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και την ΑΔΕΔΥ να καλούν στις 5 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος, τα πρωτοβάθμια σωματεία στις 6 μ.μ. στην πλατεία Κολοκοτρώνη και το ΠΑΜΕ στις 6.30 το απόγευμα στα Προπύλαια.

Newsbeast.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί