Έκτακτο συνέδριο συγκαλεί η Γεννηματά

Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ το αμέσως επόμενο διάστημα, με τη Φώφη Γεννηματά να συγκαλεί έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ (το οποίο αποτελεί τη βασικότερη συνιστώσα του). Η κίνηση αυτή έρχεται μέσα σε ένα κλίμα έντονης αμφισβήτησης για την ηγεσία του κόμματος, ενώ παράλληλα οι αντιπαραθέσεις και τα αλληλομαχαιρώματα μεταξύ των παροικούντων την Χαριλάου Τρικούπη  «δίνουν και παίρνουν» ακόμη και δημοσίως. Την ίδια στιγμή μάλιστα κορυφαία στελέχη, όπως ο Παύλος Γερουλάνος έχουν ήδη ανοίξει -είτε κατ’ ιδίαν είτε και σε δημόσιο επίπεδο- ζήτημα ηγεσίας ηγεσία στο ΚΙΝΑΛ.

Με αυτά τα δεδομένα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν πως η Φώφη Γεννηματά κάνει πλέον μια απέλπιδα προσπάθεια να κλείσει τα εσωκομματικά μέτωπα, κάτι που μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο την ώρα μάλιστα που η σύγκλισή της σε αρκετά ζητήματα με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προκαλεί έντονες αντιδράσεις.

Σε κάθε περίπτωση, το χρονοδιάγραμμα για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:

  • Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά συγκαλεί το Ενιαίο Πολιτικό Κέντρο ΠΑΣΟΚ (Γραμματεία ΚΟΕΣ- ευρωβουλευτές- βουλευτές ΠΑΣΟΚ) την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου στις 3 το μεσημέρι.
  • Συγκαλεί δύο ημέρες μετά, δηλαδή την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου και την ΚΟΕΣ του ΠΑΣΟΚ, που αντικατέστησε το 2017 την Κεντρική Επιτροπή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί