Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων Κέντρου: Αφόρητη η κατάσταση στους δρόμους του κέντρου (φωτογραφίες)

Ανακοίνωση εξέδωσε η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων Κέντρου, με την οποία καταγγέλει την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους του κέντρου του Ηρακλείου. Αναλυτικά:

“Εδώ και αρκετό καιρό  παρατηρούμε πως η οδός Βύρωνος, αλλά και η Μονής Αγκαράθου και η Μητσοτάκη στο κέντρο του Ηρακλείου είναι γεμάτες με παρκαρισμένα αυτοκίνητα που ανήκουν σε δύο  συγκεκριμένες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων. Έχουμε και στο παρελθόν καταγγείλει πως μια βασική αιτία του προβλήματος στάθμευσης στους δρόμους του κέντρου είναι και η κατάληψη μεγάλου μέρους του οδοστρώματος από παρκαρισμένα αυτοκίνητα εταιρειών ενοικίασης. Απ όσο ξέρουμε οι εταιρείες αυτές υποχρεούνται να έχουν δικό τους χώρο στάθμευσης για τα αυτοκίνητά τους ή να νοικιάζουν θέσεις σε ιδιωτικά πάρκινγκ, και από εκεί να εξυπηρετούν τους πελάτες τους.  Πολλές το κάνουν. Κάποιες άλλες λειτουργούν με τον προκλητικό τρόπο που προαναφέραμε. Σε δυο από τις φωτογραφίες που παραθέτουμε υπάρχουν αυτοκίνητα εταιρειών παρκαρισμένα στο δρόμο, ενώ ο δικός τους χώρος παρκαρίσματος (Λαχανά και Μητσοτάκη γωνία) έχει άφθονο χώρο. 

Φωτ. 1.: Χώρος πάρκινγκ για τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα
Φωτ. 2.: Το αυτοκίνητο της εταιρίας σταθμευμένο στην οδό Λαχανά, έξω από το πάρκινγκ της
Φωτ. 3.:  Ίδια περίπτωση: Αυτοκίνητο της εταιρίας σταθμευμένο στην οδο Μητσοτάκη, έξω από το πάρκινγκ
Φωτ. 4.: Οδός Μητσοτάκη
Φωτ. 5.: Οδός Μονής Αγκαράθου
Φωτ. 6.: Παρκαρισμένο στην οδό Μονής Αγκαράθου πάνω από ένα μήνα συνέχεια

          Οι παραπάνω περιπτώσεις επιβεβαιώνουν αυτό που έχουμε τονίσει πολλές φορές: Η έλλειψη ρυθμίσεων για την κυκλοφορία και το παρκάρισμα των οχημάτων στην παλιά πόλη (στη βάση της βιώσιμης πόλης, που, υποτίθεται, υποστηρίζει ο δήμος), αφήνει ελεύθερο το πεδίο αυθαιρεσίας σε βάρος κυρίως των μονίμων κατοίκων. Γι αυτό απαιτούμε από τη δημοτική αρχή να θεσμοθετήσει, επί τέλους, χωριστές κατά προτεραιότητα θέσεις στάθμευσης για τους μόνιμους κατοίκους, ως ένα πρώτο μέτρο  εξυγίανσης της κατάστασης. 

Δεν το ζητούμε μόνο για τη διευκόλυνσή μας: Αν υλοποιηθεί αυτό το μέτρο ίσως ανοίξει ο δρόμος και για άλλες ρυθμίσεις που θα φέρουν μια τάξη και θα βελτιώσουν  την κατάσταση στο κέντρο.

Τέλος, για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις που αναφέραμε, καλούμε τη Δημοτική Αρχή, τη Δημοτική Αστυνομία, την Τροχαία και κάθε άλλο φορέα ή υπηρεσία που έχει αρμοδιότητα,  να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων Κέντρου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί