Καταδικάστηκαν τα δύο αδέρφια για την δολοφονία του κτηνοτρόφου στο Άνω Μέρος Αμαρίου

Ένοχοι κρίθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι στην σημερινή δίκη για τη δολοφονία 63χρονου κτηνοτρόφου στο Άνω Μέρος Αμαρίου στο Ρέθυμνο, σε μία υπόθεση που εκδικάστηκε στα Χανιά.

Κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία είναι ένας 24χρονος, ο οποίος φέρεται να είχε στήσει ενέδρα στο θύμα. Συγκεκριμένα, του έκλεισε τον δρόμο με το αυτοκίνητό του, ενώ από πίσω του βρέθηκε ο 25χρονος αδερφός του, συγκατηγορούμενος κι αυτός, ώστε να μην μπορεί ο 63χρονος να διαφύγει. Εκεί, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, τον εκτέλεσε πυροβολώντας τον στο κεφάλι. Στο αυτοκίνητο του θύματος, συνεπιβάτης εκείνη την ώρα ήταν ένας υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος τον βοηθούσε στις κτηνοτροφικές εργασίες, και τον οποίο ο 24χρονος κατηγορείται οτι αποπειράθηκε να σκοτώσει πυροβολώντας τον.

Έτσι, ο πρώτος κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για την τετελεσμένη ανθρωποκτονία, καθώς και για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατά πλειοψηφία, όπως επίσης και για παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο μεγαλύτερος αδελφός του, κηρύχθηκε και αυτός ένοχος κατά πλειοψηφία για την άμεση συνεργεία, κατά πλειοψηφία, στις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Να σημειωθεί από την πρώτη στιγμή την ευθύνη για την ανθρωποκτονία έχει αναλάβει ο μικρότερος αδερφός. Αν και κατά την σύλληψη του αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στην δολοφονία του συγχωριανού του, στην πορεία ισχυρίστηκε ότι αναγκάστηκε να πυροβολήσει για να προστατεύσει την ζωή του καθώς απειλήθηκε.

Στην προανακριτική του απολογία ο 25χρονος ισχυρίστηκε ότι γλύτωσε από του χάρου τα δόντια καθώς το θύμα έστρεψε κατά πάνω του την καραμπίνα. «Τον είδα να οπλίζει, ενστικτωδώς πυροβόλησα τρεις φορές προς το μέρος του. Είμαι συντετριμμένος, μακάρι να ήμουν εγώ στην θέση του». Ο 26χρονος αδερφός του έχει ισχυριστεί ότι όταν έφθασε στο σημείο, το συμβάν είχε γίνει.

Ποινές για τον πρώτο κατηγορούμενο. Ισόβια για την ανθρωποκτονία και 10 χρόνια για την απόπειρα ανθρωποκτονίας. Και 3 και 4 χρόνια για οπλοφορία και οπλοχρησία
Για τον β κατηγορούμενο 15 χρόνια για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονια και 8 χρόνια για την απόπειρα και 6 μήνες για την κατοχή φυσιγγίων.

zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί