Καρκινογόνες στέγες αμιάντου σε πάνω από 100 εργατικές κατοικίες της Πάτρας

Πολύ σοβαρό θέμα για την Δημόσιας Υγείας των πολιτών που διαμένουν στις Εργατικές Κατοικίες του Αγίου Νεκταρίου στην Πάτρα ήρθε ξανά στο φως της δημοσιότητα.

Και αυτό διότι οι στέγες των 115 κατοικιών είναι κατασκευασμένες από αμίαντο.

Οι συγκεκριμένες κατοικίες έχουν κατασκευαστεί το 1955 και ο τότε ΟΕΚ τοποθέτησε ενιαίες στέγες από αμίαντο σε κάθε συγκρότημα.

Οι κατοικίες παραχωρήθηκαν από το κράτος στους ιδιοκτήτες την περίοδο 1981-82.

Η συνοικία βρίσκεται μέσα στον ιστό της πόλης και  είναι πυκνοκατοικημένη, ενώ περιβάλλεται από πλήθος άλλων κατοικιών, καταστημάτων και κυρίως σχολείων.

Μετά από 60 χρόνια, οι στέγες με αμίαντο  έχουν υποστεί και τη φθορά του χρόνου, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις γίνονται και εργασίες, δίχως καμία προφύλαξη.

Το θέμα επανέφερε στην επικαιρότητα η δημοτική παράταξη «Πάτρα: η δική μας πόλη».

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της «Σε μια εποχή που τόσο το Ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο όσο και το Ελληνικό αντίστοιχο, παίρνουν μέτρα διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων και περιβαλλοντικής αποκατάστασης ρυπασμένων χώρων και εξειδικεύουν Επιχειρησιακά προγράμματα ακόμα και για κρατικά κτίρια, επιβάλλεται η άμεση βοήθεια και παρέμβαση του κράτους στη συνοικία του Αγίου Νεκταρίου.  Εξάλλου τόσο η κατασκευή όσο και η μετέπειτα παρέμβαση και ευθύνη επί της ουσίας ανήκει στο κράτος»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί