Έσσεξ: Αυτός είναι ο οδηγός της νταλίκας με τα 39 πτώματα

Το βασικό πρόσωπο που σχετίζεται με την τραγωδία που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Έσσεξ της Βρετανίας, έχει συλληφθεί

Το πρόσωπο που σχετίζεται με τη μεγάλη τραγωδία στο Έσσεξ, ο οδηγός του φορτηγού που μετέφερε 39 νεκρούς ανθρώπους και βρέθηκε στο Έσσεξ της Βρετανίας και που συνελήφθη, είναι ο 25χρονος Mo Robinson με καταγωγή από τη Βόρεια Ιρλανδία.

Δείτε: Θρίλερ στη Βρετανία: Βρέθηκαν 39 πτώματα μέσα σε νταλίκα

Οι πρώτες εικόνες από το φορτηγό που «έκρυβε» 39 πτώματα (Φωτο)

Το ενδεχόμενο ασφυξίας για τους 39 νεκρούς σε νταλίκα εξετάζουν οι αρχές

https://twitter.com/Glasgow__2019/status/1187025079131164680?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1187025079131164680&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.news247.gr%2Fkosmos%2Ftragodia-essex-stoicheia-odigoy-mo-robinson-fortigoy-39-nekroi.7520860.html

Πιο συγκεκριμένα λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα της Τετάρτης εντοπίστηκε κοντέινερ στο βιομηχανικό πάρκο Waterglade στο Grays, στο οποίο εντοπίστηκαν 39 πτώματα.

Ο 25χρονος οδηγός έχει συλληφθεί σαν ύποπτος για φόνους.

Τραγωδία στο Έσσεξ: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του οδηγού - Το δρομολόγιο που ακολούθησε
 FACEBOOK

Όπως διαπιστώθηκε, το φορτηγό ξεκίνησε από τη Βουλγαρία και εισήλθε στη χώρα από το Χόλιχεντ της Ουαλίας το περασμένο Σάββατο, μια από τις πάγιες διαδρομές που ακολουθούν οι δουλέμποροι.

Mo Robinson
Mo Robinson  FACEBOOK

“Πρόκειται για ένα τραγικό συμβάν και πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Οι έρευνές μας συνεχίζονται για να διαλευκάνουμε τι συνέβη. Προχωράμε στην αναγνώριση των θυμάτων, η διαδικασία, όμως, αναμένεται να διαρκέσει αρκετό χρόνο”, δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Άντριου Μάρινερ.

Αναφορικά με τη σύλληψη σημείωσε: “Έχουμε συλλάβει τον οδηγό του φορτηγού σε σχέση με το περιστατικό. Παραμένει υπό κράτηση”.

Mo Robinson
Mo Robinson  FACEBOOK

Ο χάρτης με το δρομολόγιο που ακολούθησε:

Το δρομολόγιο που ακολούθησε ο οδηγός του φορτηγού, μέσα στο οποίο εντοπίστηκαν 39 νεκροί
Το δρομολόγιο που ακολούθησε ο οδηγός του φορτηγού, μέσα στο οποίο εντοπίστηκαν 39 νεκροί

Το φορτηγό είχε βουλγαρική άδεια κυκλοφορίας, και ήταν καταχωρημένο σε μια εταιρεία ιδιοκτησίας μιας Ιρλανδής, έγινε σήμερα γνωστό από το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η βρετανική πρεσβεία στο Λονδίνο έλαβε πληροφορίες σχετικά με την άδεια από τη βρετανική αστυνομία, αναφέρει το υπουργείο σε μια ανακοίνωση.

«Το φορτηγό Scania ήταν καταχωρημένο στην πόλη Βάρνα υπό το όνομα μιας εταιρείας ιδιοκτησίας μιας υπηκόου Ιρλανδίας» λέει το υπουργείο.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Βουλγαρίας BNR, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, μετέδωσε ότι το φορτηγό, η άδεια κυκλοφορίας του οποίου είχε εκδοθεί στη Βουλγαρία με ημερομηνία 19 Ιουνίου 2017, είχε φύγει από τη βαλκανική χώρα την επόμενη ημέρα και δεν είχε έκτοτε επιστρέψει.

Την ίδια ώρα, η βρετανική αστυνομία λέει πως πιστεύει ότι το φορτηγό ταξίδεψε από το Ζεεμπρούγκε στο Βέλγιο στο λιμάνι του Πάρφλιτ στην ανατολική Αγγλία.

Κατόπιν, παρέμεινε στην περιοχή Τούροκ γύρω στις 12.30 το πρωί τοπική ώρα για περίπου 35 λεπτά προτού αναχωρήσει, σημείωσε η αστυνομία του Έσεξ.

Η αστυνομία είχε αρχικά αναφέρει ότι το φορτηγό, το οποίο κατέληξε σε μια βιομηχανική περιοχή στο Γκρέις, σε απόσταση περίπου 32 χλμ ανατολικά του κεντρικού Λονδίνου, είχε ταξιδέψει μέσω του Χόλιχεντ στην Ουαλία.

News247.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί