Στη Συλλογή Υφαντικής Τέχνης στην Μονή Μαλεβιζίου οι εθελοντές Τουρισμού του δήμου Ηρακλείου

Τα μοναδικής αξίας εκθέματα υφαντικής τέχνης που κοσμούν τον χώρο του ανακαινισμένου παλαιού δημοτικού σχολείου της Μονής Μαλεβιζίου επισκέφθηκαν την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 τα μέλη και οι φίλοι της Ομάδας Εθελοντών Τουρισμού δήμου Ηρακλείου.

Η λαογραφική αυτή συλλογή αποτελεί ένα πρότυπο  στον δήμο Μαλεβιζίου  εκθετήριο Υφαντικής Τέχνης. Τα καλλιτεχνήματα έχουν συλλεχθεί με το μεράκι του Πολιτιστικού Συλλόγου της Μονής και εκθέτονται μαζί με άλλα απαραίτητα σύνεργα της υφαντικής δημιουργίας όπως το αδράχτι η ρόκα τα στημόνια αλλά και ο αργαλειός. Η συλλογή αυτή έρχεται να διασώσει ένα κομμάτι του κρητικού λαϊκού πολιτισμού μας και ξεχωρίζει επίσης για την μοναδική αισθητική που εμπεριέχεται στην θεματολογική ιστόρηση  των υφαντών.

Επιθυμία του Πολιτιστικού Συλλόγου είναι να αυξήσει την επισκεψιμότητα του χώρου αλλά και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες προβολής και συντήρησης των εκθεμάτων στηρίζοντας πάντα και την σπουδαία αυτή προσπάθεια.

Ο σύλλογος ευχαριστεί θερμά την ομαδάρχη κ. Ηλέκτρα Καργάκη  καθώς και την ομάδα και τους φίλους της Ομάδας Εθελοντών Τουρισμού δήμου Ηρακλείου που βρέθηκαν στο χώρο, τον κ. Φίλιππο Γραμματικάκη ,ο οποίος φρόντισε για την ξενάγηση , την κ. Κατερίνα Πλεύρη η οποία έδειξε στον αργαλειό την δημιουργία αυτής τέχνης καθώς και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας κ. Γιάννη Πατραμάνη για την στήριξη που παρέχει για την δημιουργία και οργάνωση του  Εκθετηρίου

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί