Ο Μπογδάνος απείλησε χρήστρια του twitter με καθεστώς ελέγχου και άρση ανωνυμίας

Τόλμησες να σχολιάσεις το Μπογδάνο; 

Ο δραστήριος, -βουλευτής- πλέον Κωνσταντίνος Μπογδάνος δεν αρκείται στις επαναλαμβανόμενες κινήσεις που παραπέμπουν σε καταδότη των social media αλλά στρέφεται και ευθέως εναντίον χρηστών που απαντούν στις αναρτήσεις του απειλώντας με καθεστώς ελέγχου και προαναγγέλοντας πως ετοιμάζεται ρύθμιση αλά Ερντογάν για το twitter στην Ελλάδα. 

Αφορμή υπήρξε η διαδικτυακή συζήτηση που άνοιξε κάτω από την ανάρτηση Μπογδάνου, αφού ο βουλευτής της ΝΔ αποφάσισε να επιδοθεί σε μια πρακτική που γνωρίζει πολύ καλά, κατονομάζοντας δημόσια ονόματα και πρόσωπα. 

Λίγες μέρες μετά την απόφασή του να δώσει στη δημοσιότητα προσωπικά στοιχεία, αλλά και το ονοματεπώνυμο ενός από τους διαδηλωτές που βρέθηκαν στο σκηνικό με τα ΜΑΤ στη διαδήλωση ενάντια στην επίσκεψη Πομπέο, ο βουλευτής της ΝΔ, έβαλε το λιθαράκι του και στην περίπτωση της προβολής της ταινίας Τζόκερ και της εφόδου της αστυνομίας. 

Έτσι στο σημερινό του tweet έγραψε: «Οι καταγγελίες του κράτους της δεξιάς για το Τζόκερ έγιναν από την τμηματάρχη Μαργαρίτα Αλεξομανωλάκη, νύφη του πρώην υφυπουργού ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Στρατή, και τη γ. γραμματέα επί 4,5 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη. Καλά θα κάνουν να έχουν ΠΟΛΥ καλούς λόγους να επικαλεστούν».

Αυτό που όμως δεν ανέχτηκε ο νεοδημοκράτης βουλευτής και ενεργότατος στα social media, ήταν όταν χρήστρια «τόλμησε» να σχολιάσει την παραπάνω ανάρτηση συστήνοντας στον Μπογδάνο «να βάλει Κουκούλα»

Ο βουλευτής της ΝΔ δεν άφησε αναπάντητη αυτήν τη «προσβολή» και της ανταπάντησε ότι αυτή φοράει κουκούλα καθώς κρύβεται πίσω από την ανωνυμία του μέσου και έπειτα απείλησε πως όταν αυτή η δυνατότητα ανωνυμίας αρθεί μάλλον θα ζήσουμε εφιαλτικές στιγμές «1984», παραπέμποντας σε τακτικές που συμβαίνουν στη γειτονική Τουρκία και τις πρακτικές Ερντογάν που στόχο έχουν να καταστείλουν την ελευθερία της έκφρασης. 

Μετά τη συγκεκριμένη απειλή, όπως ήταν αναμενόμενο ο Μπογδάνος δέχτηκε σωρεία απαντήσεων οι οποίες επισήμαιναν ότι δεν πρόκειται περί ανωνυμία αλλά περί ελευθερίας λόγου, ενώ μάλιστα, σε άλλη απάντηση σημειώνεται προς τον βουλευτή της ΝΔ ότι : «Στις ΗΠΑ περιγράφεται γλαφυρά: “Είναι η ασπίδα ενάντια στην τυραννία της πλειοψηφίας, είναι για να προστατεύει μη δημοφιλή άτομα από αντίποινα στα χέρια μιας μισαλλόδοξης κοινωνίας”. Εσείς ετοιμάστε ρύθμιση στα πρότυπα του Ιραν.»

Κουτί Πανδώρας

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί