Λαϊκή Συσπείρωση Φαιστού: Η αντιλαϊκή πολιτική από το πρωί φαίνεται

 Για την απευθείας ανάθεση σε ιδιώτη της αποκομιδής των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων από τον Δήμο Φαιστού

Ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Φαιστού, σχετικά με την απευθείας ανάθεση σε ιδιώτη της αποκομιδής των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων από τον Δήμο Φαιστού.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ, με την κατάθεση στη βουλή του «αναπτυξιακού» πολυνομοσχεδίου ολοκληρώνει το τσάκισμα όσων εργατικών δικαιωμάτων είχαν «ξεφύγει» από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που δίνει τη δυνατότητα στο δημοτικό συμβούλιο, «κατά την κρίση του», χωρίς αυξημένη πλειοψηφία ή αιτιολόγηση, να εκχωρεί σε ιδιώτες τν αποκομιδή και μεταφορά στερεών αποβλήτων, την καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών κτιρίων, τη συντήρηση πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού, την ώρα που οι εργαζόμενοι στους Δήμους έχουν ήδη στείλει το μήνυμα ότι το νομοσχέδιο τερατούργημα «δε θα περάσει», το δημοτικό συμβούλιο Φαιστού, σε συνεδρίασή του στις  17 Οκτώβρη, αποφάσισε με απόλυτη πλειοψηφία –πλην Λαϊκής Συσπείρωσης– για την απευθείας ανάθεση σε ιδιώτη της αποκομιδής των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων και –με τον προϋπολογισμό του 2020– τη διενέργεια δημοπρασίας για τον ίδιο σκοπό. Επιβεβαίωσε, έτσι, περίτρανα πως οι Δήμοι είναι το μακρύ χέρι της κυβέρνησης για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο.

Μοναδική φωνή λαϊκής αντιπολίτευσης η Λαϊκή Συσπείρωση, που με τον εκλεγμένο της, Γιάννη Ζαχαριουδάκη,  κατήγγειλε τη στάση του δημοτικού συμβουλίου, που δείχνει την υπακοή του στα αντιλαϊκά προστάγματα της κυβέρνησης και μάλιστα με περισσή βιασύνη. Ο Γιάννης Ζαχαριουδάκης κατήγγειλε πως η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση κρίσιμων τομέων του Δήμου, φέρνοντας εξασφαλισμένα κέρδη για τις επιχειρήσεις και νέα βάρη για τους δημότες, οι οποίοι θα κληθούν για μια ακόμα φορά να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να έχουν βασικές υπηρεσίες, ενώ θα οξυνθεί και η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στους Δήμους.

Στην ίδια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η Λαϊκή Συσπείρωση είχε καταθέσει ψήφισμα –το οποίο δε συζητήθηκε– για  την καταδίκη του κατάπτυστου πολυνομοσχεδίου «σκούπα». Όμως, το δημοτικό συμβούλιο απέδειξε ποια είναι η «ευαισθησία» του για τους εργαζόμενους… Οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης και  δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων εστίασαν στο ποιες μπορεί να είναι οι προβλέψεις του πολυνομοσχεδίου για το ποσοστό συμμετοχής της δημοτικής αντιπολίτευσης στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου και στις Εταιρείες. Κουβέντα δεν ειπώθηκε για το ξήλωμα των εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει, το φακέλωμα των εργαζόμενων και την περιστολή του δικαιώματος στην απεργία, το τσάκισμα των  συνδικαλιστικών ελευθεριών, τις ιδιωτικοποιήσεις στους δήμους που προβλέπει το νομοσχέδιο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, με όλες τις δυνάμεις μας, μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, θα αντιπαλέψουμε την πολιτική της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής Φαιστού, που ήδη έχει δώσει τα διαπιστευτήρια της στην προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου, με σταθερό γνώμονα τα λαϊκά συμφέροντα. 

Στηρίζουμε την απεργία που έχουν προκηρύξει τα σωματεία των εργαζομένων στους Δήμους την Πέμπτη 24 Οκτώβρη, και καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ την Πέμπτη 24 Οκτώβρη στην πλατεία των Λιονταριών στο Ηράκλειο, στις 19:00, την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στη βουλή!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί