Κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με Σαμαρά ζητά ο Δ. Παπαγγελόπουλος

Στις 5 το απόγευμα συνεδριάζει εκ νέου η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τις ενέργειές του στο θέμα του σκανδάλου Novartis.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του κ. Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας και Λυδία Τσοβόλα, κατέθεσαν νωρίτερα αίτημα προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Ιωάννη Μπούγα για να διαβιβαστούν στην Επιτροπή οι δικογραφίες που σχετίζονται με την υπόθεση.

Παράλληλα, θα καταθέσουν αίτηση για ακρόαση μαρτύρων και αίτηση για κατ΄αντιπαράσταση εξέταση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου με εισαγγελείς και πολιτικά πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Με έχουν στοχοποιήσει εδώ και καιρό»

Για το ενδεχόμενο αυτό προϊδέασε από το βράδυ της Δευτέρας ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος βρέθηκε καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός μίλησε εκ νέου για το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από καταβολής ελληνικού κράτους» και σημείωσε ότι κάποιοι τον έχουν στοχοποιήσει εδώ και καιρό.

«Αυτοί που πυροβολούν έναν στόχο συνέχεια να ξέρουν ότι στοχοποιούνται και οι ίδιοι» είπε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και υπογράμμισε «για να συγκαλυφθούν οι ευθύνες πολιτικών προσώπων δημιουργήθηκε η θεωρία της σκευωρίας… Στόχος ήταν να με φοβίσουν. Επειδή δεν φοβήθηκα και η δικογραφία αποδεικνύεται φιάσκο – με βάση το κατηγορητήριο – προσπαθούν απεγνωσμένα να φτιάξουν κάτι, επικαλούνται μυστικές υπηρεσίες, ανακαλύπτουν επεμβάσεις μου σε άλλες υποθέσεις… Ρωτάω: έχει εξελιχθεί κάποια υπόθεση στα δικαστήρια ευνοϊκά για τον ΣΥΡΙΖΑ; Επειδή καταρρέουν οι κατηγορίες για την δήθεν σκευωρία προσπαθούν να φτιάξουν άλλη υπόθεση… Ωστόσο καμιά φορά στην ιστορία νικάει και ο Δαυίδ. Τους περιμένω, ξέρω τι πάνε να κάνουν, το μόνο που θα χάσω θα είναι χρόνος μελετώντας την δικογραφία. Δεν πρόκειται να φοβηθώ. Κομανέτσι εγώ δεν πρόκειται να γίνω».

Άφησε ανοικτό το εάν υπάρχει τροφοδότης λογαριασμός 28 εκατομμυρίων ευρώ. Όσο για τις υποθέσεις που αφορούν τα πολιτικά πρόσωπα και μπήκαν στο αρχείο είπε: «Θα δω την πράξη αρχειοθέτησης και τα στοιχεία για την υπόθεση της παραπομπής στο αρχείο της υπόθεσης για τον Αντώνη Σαμαρά… Θα υπερασπίσω τον εαυτό μου αλλά και την Δικαιοσύνη».

Χαρακτήρισε, ακόμη, αστείο το κατηγορητήριο εναντίον του, τόνισε ότι «δεν υπάρχει Ρασπούτιν στην υπόθεση» και κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι εκμεταλλεύεται τους εισαγγελείς. 

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος επανέλαβε ότι, κατά τη διάρκεια της θητείας του στην προηγούμενη κυβέρνηση, είχε επαφές με πολιτικούς, όπως ο Κώστας Καραμανλής, αλλά και ο Αντώνης Σαμαράς και ο Προκόπης Παυλόπουλος. 

Αρνήθηκε, επίσης, ότι άσκησε πιέσεις στην εισαγγελέα Ελένη Ράικου για να στείλει τη δικογραφία για τη Novartis στη Βουλή λέγοντας «Η κυρία Ράικου βρέθηκε σε πανικό και αυτά θα φανούν στην προκαταρκτική εξέταση… Θα μετατρέψω τους κατηγόρους μου σε κατηγορούμενους… Ας ανοίξουν τα τηλέφωνα όλων όσοι ενέχονται σε αυτή την ιστορία. Δεν υπήρξε τηλεφώνημα με την κ. Ράικου. Μετά την παραίτησή της συναντηθήκαμε και μου ζήτησε κάτι συγκεκριμένο» και προσθέτοντας ότι από τη δικογραφία «προκύπτει όνομα πολιτικού που χρηματίστηκε»

Το στικάκι και η Βιέννη

Ο πρώην υπουργός τοποθετήθηκε και για τις συναντήσεις στη Βιέννη και το στικάκι που αρνήθηκε ο εισαγγελέας Γιάννης Αγγελής.

Απαντώντας ανέφερε ότι «από την δικογραφία προκύπτει ότι έγινε μία συνάντηση στην οποία συμμετείχε η Ελένη Τουλουπάκη και μετά προστέθηκε και ο κ. Αγγελής, ωστόσο στικάκι με στοιχεία δεν υπήρξε. Προσφέρθηκε όμως λογαριασμός πολιτικού προσώπου από τους αμερικανούς, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI) που δεν παρέλαβε ο κ. Αγγελής».

Πρόσθεσε ότι «και παράνομα να ήταν τα στοιχεία, όπως επικαλέστηκαν οι εισαγγελείς για να μην τα παραλάβουν, που δεν ήταν, υπήρχε νόμος που έδινε το δικαίωμα κατ’ εξαίρεση σε εισαγγελείς διαφθοράς να αξιοποιούν ακόμη και παρανόμως κτηθέντα στοιχεία». Ο κ. Παπαγγελόπουλος αρνήθηκε να πει το όνομα του πολιτικού στοιχεία για τον οποίο προσέφερε το FBI, ωστόσο πρόσθεσε ότι προκύπτει από την δικογραφία.

Σε ερώτηση για το αν ζητούσε ενημέρωση για την υπόθεση κατά την διάρκεια των ερευνών ο Αλέξης Τσίπρας, απάντησε «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι εξίσου θεσμικός με τον Κώστα Καραμανλή, ποτέ δεν μου ζήτησε να παρέμβω. Με ρωτούσε για τις καθυστερήσεις και του έλεγα ότι μια δικαστική έρευνα παίρνει χρόνο».

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί