Διεθνή ΜΜΕ για την έφοδο της ΕΛΑΣ στο Joker

Την αστυνομική έφοδο σε κινηματογραφικές αίθουσες που πρόβαλαν το «Τζόκερ» και το «μάζεμα» ανήλικων θεατών προβάλουν σε ανταποκρίσεις τους διεθνή μέσα.

Το  Euronews αναφέρει ότι οι αστυνομικοί έβγαλαν έξω από δύο αίθουσες συνολικά 19 ανήλικους, εκ των οποίων οι τέσσερις συνοδεύονταν από τους γονείς τους.

Το δημοσίευμα σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι η  αντιπαράθεση που ξέσπασε γύρω από την υπόθεση εξελίχθηκε σε σημαντική είδηση, ιδίως μετά την ανάδειξη της πληροφορίας, ότι ένας νόμος του 2010 επιβάλει πρόστιμα  ύψους 10.000 ευρώ στους  κινηματογράφους που επιτρέπουν σε ανηλίκους την είσοδο σε προβολές που έχουν κριθεί ακατάλληλες.

Αναφέρει επίσης ότι το «Τζόκερ» επιτρέπεται για 12 ετών και άνω στη Γαλλία και 15 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πιο «δεικτικό» το Euractiv σημειώνει ότι το «Τζόκερ» «άνοιξε το Κουτί της Πανδώρας στην ελληνική πολιτική  επικαιρότητα», γράφοντας ότι εδώ και δύο μέρες οι Έλληνες πολιτικοί φιλονικούν για την έφοδο της αστυνομίες στις αίθουσες.

Το δημοσίευμα περιέχει όλες τις εξελίξεις γύρω από το θέμα ενώ φιλοξενεί δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου, ο οποίος σημειώνει ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό και ότι η κυβέρνηση, γενικά, ωθεί τη χώρα σε μια υπερ-συντηρητική κατεύθυνση.

Ο ευρωβουλευτής θυμίζει την πρόσφατη δήλωση της υπουργού Παιδείας ότι η διδασκαλία της ιστορίας πρέπει να αναπτύσσει την «εθνική συνείδηση», άποψη που ενισχύει τον εθνικισμό και μπαίνει εμπόδιο στην ευρωπαϊκή συνύπαρξη.

«Το Συμβούλιο της Επικρατείας θεώρησε ότι η διδασκαλία των θρησκειών θα πρέπει να επιδιώκει την ανάπτυξη της ορθόδοξης χριστιανικής συνείδησης και ότι το μάθημα απευθύνεται αποκλειστικά στους Ορθόδοξους Χριστιανούς μαθητές» κάτι  που συνιστά διάκριση  σε βάρος των μαθητών άλλων θρησκειών, δήλωσε ο Στ. Κουλόγλου.

tvxs.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί