Σκανδαλώδης η αφωνία Μητσοτάκη μετά την παραδοχή Γεωργιάδη για το σκάνδαλο Novartis – Πώς είχε πράξει σε ανάλογου τύπου δήλωση ο Καραμανλής το 2005;

Συνεχίζει να «σφυρίζει αδιάφορα» ο Άδωνης Γεωργιάδης, ο οποίος συνεχίζει να χαρακτηρίζει την υπόθεση Novartis σκευωρία, ενώ σε κάθε ευκαιρία δε διστάζει να εκτοξεύσει απειλές κατά των προστατευόμενων μαρτύρων, και να «χρεώνει» στον ΣΥΡΙΖΑ την όλη ανακίνηση της υπόθεσης, ακόμα και όταν τα νέα στοιχεία προκύπτουν από ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης.

Η αφωνία στο κυβερνών κόμμα συνεχίζεται, παρά τις νέες αποκαλύψεις που φέρνει στο φως το ντοκιμαντέρ, όπου ο τότε υπουργός Υγείας φαίνεται να δηλώνει απροκάλυπτα ότι «η Novartis χρηματίζει γιατρούς και πολιτικούς αλλά ταυτόχρονα σώζει κόσμο».

Δείτε: Η κυνική ομολογία Γεωργιάδη: Η Novartis δίνει μίζες σε πολιτικούς, αλλά σώζει και κόσμο! (βίντεο)

Συγκεκριμένα, όταν οι ελβετοί δημοσιογράφοι ρωτούν τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σχετικά με την εισαγωγή των 10 φαρμάκων στην αγορά όπως προέβλεπε το σχέδιο της εταιρείας, εκείνος απαντά:

«Εγώ έδωσα πρόσβαση σε 400 φάρμακα. Αυτή είναι μια απόφαση για την οποία είμαι υπερήφανος. Δεν αποτελεί μια απόφαση που είναι καρπός διαφθοράς. Ήταν μια καλή απόφαση που έσωσε τη ζωή του κόσμου. Πρέπει να καταλάβουμε ότι εταιρείες όπως η Novartis δίνουν χρήματα σε γιατρούς και πολιτικούς και δεν ξέρω σε ποιους άλλους, αλλά την ίδια στιγμή σώζουν ζωές».

Μια τέτοια παραδοχή αφήνει έκθετο τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος αναγνωρίζει ως κάτι το «σύννομο» τον χρηματισμό γιατρών και πολιτικών από μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες, προκειμένου να εξυπηρετούνται τα συμφέροντά της. Την ευθύνη για την παραπάνω δήλωση, μάλιστα, επωμίζεται το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ο κ. Γεωργιάδης δεν έχει κάποιο τυχαίο ρόλο, είναι αντιπρόεδρος, και μιλά «αντί» του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος βρίσκεται σε διαρκή αφωνία σχετικά με το ζήτημα.

Η σκανδαλώδης σιωπή του πρωθυπουργού που αφήνει ολοένα και περισσότερο χώρο για τη χάραξη πολιτικής γραμμής στην ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματός του, ωστόσο, φέρνει νέα ήθη στην κυβερνώσα παράταξη.

Αν ανατρέξει κανείς στο – όχι και τόσο μακρινό – 2005, σε μια ανάλογη «θέση» που είχε εκφράσει ο Ευάγγελος Πολύζος, η αντίδραση του τότε πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, ήταν ακαριαία.

Όταν λοιπόν ο κ. Πολύζος δήλωσε δημόσια ότι «σε όλα τα κόμματα υπάρχουν έντιμοι και αυτοί οι οποίοι χρηματίζονται», ο Κώστας Καραμανλής τον έθεσε αμέσως εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, καθώς η υπόνοια ότι στελέχη της Νέας Δημοκρατίας χρηματίζονται, δημιουργούσε μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα για το κυβερνητικό κόμμα.

Απ’ ότι φαίνεται όμως σήμερα, η «γαλάζια» παράταξη διαπερνάται από νέα ήθη, καθώς μια παρόμοια παραδοχή, ότι δηλαδή πολιτικά πρόσωπα χρηματίζονται, από το στόμα υπουργού της κυβέρνησης Μητσοτάκη και αντιπροέδρου της ΝΔ, δεν έχει προκαλέσει την παραμικρή αντίδραση στο κυβερνών κόμμα, στάση που ουσιαστικά σημαίνει πως η παραδοχή Γεωργιάδη αποτελεί και την επίσημη θέση της Νέας Δημοκρατίας.

Αν κάτι τέτοιο δεν ισχύει, το κυβερνόν κόμμα οφείλει να διαχωρίσει τη θέση του από τις επίμαχες δηλώσεις Άδωνη που νομιμοποιούν τον χρηματισμό, ενώ το λιγότερο που θα περίμενε κανείς είναι η απομάκρυνσή του από τις κομματικές και κυβερνητικές θέσεις εξουσίας που κατέχει.

Κουτί Πανδώρας

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί