Ο Α. Τσίπρας στα Χανιά: Από την Κρήτη για την μεγάλη παράταξη της Αριστεράς-Κόμμα ανοικτό στην κοινωνία (Βίντεο & φωτο)

«Η Κρήτη τη στιγμή της ήττας ήταν κάστρο απόρθητο»

Στα Χανιά βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

O πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την περιοδεία του στην Κρήτη στο πλαίσιο του δημοκρατικού καλέσματος για ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Δείτε: Στα Χανιά σήμερα και αύριο στο Ρέθυμνο ο Α. Τσίπρας- Θα πάρει μέρος σε 4 ανοικτές συνελεύσεις

Περίπου στις 11 το πρωί, ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το Κολυμπάρι, απ’ όπου, μιλώντας στα ΜΜΕ, έδωσε σύνθημα ενότητα και συσπείρωσης για τη συνέχεια και το μέλλον του κόμματος και της χώρας.

Παρουσία των βουλευτών Χανίων και Ρεθύμνου, Παύλου Πολάκη και Ανδρέα Ξανθού, των πρώην βουλευτών Χανίων Γιώργου Σταθάκη, Βάλιας Βαγιωνάκη, Αντώνη Μπαλωμενάκη, του πολιτευτή Μιχάλη Χαιρετάκη, στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και δεκάδων πολιτών, ο κ. Τσίπρας επισήμανε την ανάγκη «να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα κόμμα μαζικό, λαϊκό, με ρίζες μέσα στην κοινωνία και με ένα πρόγραμμα το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα να ξαναβρεθεί η χώρα στην σωστή πλευρά της ιστορίας και να κυβερνηθεί όχι σε συνθήκες πίεσης όπως το 2015-2019 αλλά σε συνθήκες πλέον κανονικότητας, που εμείς την αποκαταστήσαμε».

Στην τοποθέτησή του ο κ. Τσίπρας είπε ότι «είναι η 2η περιοδεία που κάνω στο πλαίσιο των εξορμήσεων για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας στην πορεία προς το συνέδριο που θέλουμε να κάνουμε, που θέλουμε να είναι ένα συνέδριο τομής, ένα συνέδριο μετασχηματισμού και ανασυγκρότησης».

Ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του τόνισε ότι, «κάνουμε μια μεγάλη καμπάνια να συναντήσουμε τον κόσμο που οκτώ χρόνια τώρα μας στηρίζει, δίνει τις μάχες στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ, μάχες πολλές φορές ιστορικής σημασίας, με νίκες μεγάλες και με ήττες -έτσι είναι η ζωή έχει και νίκες έχει και ήττες, έχει ανηφόρες έχει και κατηφόρες- να συναντήσουμε αυτόν τον κόσμο και να του πούμε ότι “κοίτα να δεις, εμείς δεν θέλουμε να είσαι απλά ψηφοφόρος και χειροκροτητής στις συγκεντρώσεις, θέλουμε να μοιραστούμε την ευθύνη, να συγκροτήσουμε μια μεγάλη, πλειοψηφική παράταξη, της προόδου, μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς”».

Επίσης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε, «δεν είναι απλό πράγμα στις μέρες μας, αλλά αξίζει τον κόπο να το κάνουμε, γιατί θέλουμε τα μέλη της παράταξης, τα μέλη του νέου ΣΥΡΙΖΑ να έχουν μερίδιο και δικαίωμα και στις αποφάσεις. Η μεγάλη εμπειρία που αποκτήσαμε από τη διακυβέρνηση θέλουμε να μετατραπεί σε σοφία και σε σχέδιο για την επόμενη μέρα».

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε: «Αργά ή γρήγορα θα φανούν οι μεγάλες διαφορές και οι συγκρίσεις θα είναι εξαιρετικά ευνοϊκές για εμάς και αρνητικές για τη σημερινή κυβέρνηση. Δεν χρειάζεται να πω πολλά γι’ αυτά. Τις πρώτες 100 μέρες ήδη βλέπετε διαφορές».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνομίλησε με πολίτες ενώ αντήλλαξε απόψεις με το δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη για την πορεία του «Κλεισθένη».

«Απευθύνουμε κάλεσμα στους πολίτες: Να μοιραστούμε την ευθύνη στην πορεία για την ανασυγκρότηση της μεγάλης προοδευτικής και δημοκρατικής παράταξης της Αριστεράς. Στόχος μας είναι η Ελλάδα να μπει σε μια μακρά πορεία προοδευτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, με κοινωνική δικαιοσύνη, δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην καμπάνια για ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, χαρακτηρίζοντας το επικείμενο Συνέδριο ως «συνέδριο τομής, ανασχηματισμού και ανασυγκρότησης».

«Η Κρήτη τη στιγμή της ήττας ήταν κάστρο απόρθητο»

Επίθεση προς τη νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από τις Μουρνιές στα Χανιά, ζητώντας παράλληλα την στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ για την επαναφορά του στην εξουσία. Κάλεσε τους πολίτες να αγκαλιάσουν την προσπάθεια διεύρυνσης του Σύριζα τονίζοντας: «Θέλουμε να φτιάξετε τις δικές σας οργανώσεις για να φτιάξουμε μαζί το πρόγραμμα της επόμενης διακυβέρνησης.»

Ο πρώην πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της περιοδείας του και του δημοκρατικού καλέσματος για ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, επισήμανε οτι οι προσδοκίες που δημιούργησε η σημερινή κυβέρνηση ήταν πολλές, είπαν πως θα στηρίξουν τη μεσαία τάξη, ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης όμως δεν δείχνει κάτι τέτοιο.

Μίλησε για βαθιά επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, την οικονομική πολιτική στοχευμένα μεροληπτική για την ελίτ, αφού διαψεύστηκαν άξονες της κεντρικής πολιτικής τους, ενώ έκανε αναφορά στην συμφωνία των Πρεσπών που ενώ την κατήγγειλαν νωρίτερα, τώρα λένε πως θα την τηρήσουν.

Έκανε λόγο για τα ειδικά δικαστήρια και είπε πως δεν τον περιλαμβάνουν γιατί είναι δειλοί και γιατί φοβούνται πως θα γίνουν περίγελος σε ολόκληρη την Ευρώπη. Σχολίασε, ακόμη, οτι ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε την οικονομία σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι την παρέλαβε και τώρα μπορούν να κάνουν φοροελαφρύνσεις.

Η περιοδεία του πρώην πρωθυπουργού θα συνεχιστεί το απόγευμα στα Σφακιά.

Αύριο, Τρίτη 22 Οκτωβρίου, ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφτεί  τα Σελλιά, το Πέραμα, όπου θα συζητήσει με τους πολίτες σε ανοιχτή εκδήλωση και το Ρέθυμνο.
Το βράδυ στις 19.00 στην Πλατεία Σοχώρας στο κέντρο της παλαιάς Πόλης του Ρεθύμνου θα συμμετάσχει σε ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

  Mε πληροφορίες από zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί