Με την Δήμαρχο της κατεχόμενης Ακανθούς ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Συνάντηση με την Δήμαρχο του κατεχόμενου κυπριακού Δήμου της Ακανθούς  Ελένη Χατζημιχαήλ είχε το πρωί της Δευτέρας 21 Οκτωβρίου, στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. 

Η κ. Χατζημιχαήλ συζήτησε με τον Δήμαρχο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος της, εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν έχει διοικητική έκταση στην δικαιοδοσία του (τα εδάφη του βρίσκονται στα κατεχόμενα) ενώ του περιέγραψε τις συντονισμένες προσπάθειες που καταβάλλει το Δημοτικό Συμβούλιο Ακανθούς επί σειρά ετών για την διατήρηση της συνοχής αλλά και του πολιτισμού των Ακανθιωτών.  

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του, αφού καλωσόρισε την κ. Χατζημιχαήλ και την αντιπροσωπεία του Δήμου Ακανθούς στην Κρήτη, τόνισε ότι ο Δήμος Ηρακλείου συμπαρίσταται στα δίκαια αιτήματα όλων των μαρτυρικών Δήμων των κατεχομένων της Κύπρου και θα είναι δίπλα τους με όποιον τρόπο χρειαστεί. 

Στη συνάντηση, η οποία ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών, παρευρέθηκαν επίσης η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Αριστέα Πλεύρη και η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ηράκλει-ΟΝ Αξίζει» Ευαγγελία Σχοιναράκη. 

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί