Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου (Live)

Παρέμβαση από εργαζόμενους στην καθαριότητα

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου, στη Λότζια.

Λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα πραγματοποίησαν παρέμβαση – διαμαρτυρία, με αφορμή την απεργία της ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν σε διάταξη του αναπτυξιακού νομοσχεδίου (άρθρο 179) που δίνει τη δυνατότητα σύναψης δημόσιων συμβάσεων με ιδιώτες των υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου των δήμων.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου:

Τα θέματα που συζητά το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου

  1. Ενημέρωση για τον σχεδιασμό του Δήμου για την δημιουργία του «Πάρκου  Κυκλικής Οικονομίας»  (εισηγητής Γ. Ηλιόπουλος, μελετητής Ε.Σ.Δ.Α.Κ.) – Υποστηρικτικά σας στέλνουμε για ενημέρωση σας την προγενέστερη απόφαση Δ.Σ. 928/2017.
  2.  Εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων  του Δήμου στην Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ. Κρήτης.
  3. Αλλαγή διαχειριστή και κλείσιμο τραπεζικού λογαριασμού.
  4. Τραπεζικοί λογαριασμοί για την κατάθεση της πάγιας προκαταβολής Δημοτικών & Τοπικών Κοινοτήτων στο όνομα του Δήμου Ηρακλείου και ορισμός υπευθύνου κίνησης λογαριασμού αυτού.
  5. Παραχώρηση χρήσεως οδών για την διεξαγωγή του 17ου Αγώνα Δρόμου Πανεπιστήμιου Κρήτης.
  6. Υποβολή τροποποιημένου εσωτερικού κανονισμού λειτουργίες των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ( ΚΔΑΠ ) της ΔΗΚΕΗ.
  7. Συγκρότηση τριμελούς επιτροπής επιλογής καλλιτεχνικού προσωπικού.
  8. Τροποποίηση της υπ’ αρ. 545/2019 απόφασης Δ.Σ.  περί εξειδίκευσης ποσού για τη μισθοδοσία των υπάλληλων και τη δαπάνη δημοσιότητας του Κέντρου Κοινότητας – Παραρτήματος ΡΟΜΑ και Κέντρου Μεταναστών στο Δήμο Ηρακλείου. 
  9. Απόφαση παραχώρησης χρήσης σχολικών χωρών σε Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων για την πραγματοποίηση διάφορων δραστηριοτήτων.
  10. Απόφαση παραχώρησης χρήσης σχολικών χωρών σε Αθλητικά Σωματεία για την πραγματοποίηση αθλητικών δραστηριοτήτων κατά το σχολικό έτος 2019-2020.
  11. Απόφαση παραχώρησης χρήσης σχολικών χωρών σε Φορείς της τοπικής κοινωνίας για την πραγματοποίηση διάφορων δραστηριοτήτων.
  12. Απόφαση για παραχώρηση χρήσης σχολικών χωρών του 5ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου για τη λειτουργία του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ηρακλείου (ΣΔΕ), κατά το σχολικό έτος 2019-2020.
  13. Απόφαση παραχώρησης χρήσης σχολικών χωρών στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού – Περιβάλλοντος & Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου για τη λειτουργία Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) κατά το σχολικό έτος 2019-2020.
  14. Έγκριση κατανομής της κρατικής επιχορήγησης που αφορά στην κάλυψη λειτουργικών δαπανών σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηρακλείου   (Γ’ δόση 2019)  και εξειδίκευση της δαπάνης.
  15. Έγκριση τροποποίησης του κανονισμού λειτουργίας του Κέντρου Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου (άρθρο 8 & 9 του κανονισμού).
  16.  α. Μετονομασία του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών (Σ.Ε.Μ.) Δήμου Ηρακλείου (όπως προβλεπόταν από το Ν.3852/2010, άρθρο 78)  σε Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων (Σ.Ε.Μ.Π.), σύμφωνα με το Ν.4555/2018 και το άρθρο 79,  β. Αντικατάσταση στον κανονισμό λειτουργίας, όλων των σημείων από Σ.Ε.Μ. σε Σ.Ε.Μ.Π.,  3. Τροποποίηση του άρθρου 1, παρ. 1 και του άρθρου 2, παρ. 1 έως και 4 του Κανονισμού Λειτουργίας του Σ.Ε.Μ.
  17. α) Ορισμός επιτροπών διαχείρισης για το Δημοτικό Κοινωνικό  Παντοπωλείο του Δήμου Ηρακλείου και το Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου β) ορισμός Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφυγών (Σ.Ε.Μ.Π.) του Δήμου Ηρακλείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί