Δίκη Χρυσής Αυγής: «Έδωσε» Πατέλη, Καζαντζόγλου και Νίκαια ο Παναγιώταρος – «Έχουν δαιμονοποιήσει τον Χίτλερ», λέει ο Μπαρμπαρούσης

Μπαρμπαρούσης: «Πολύ πιθανό ότι ο Χίτλερ εμπνεύστηκε από τους Έλληνες» – Δύο διαφορετικές εκδοχές για τη νύχτα τη δολοφονίας του Π. Φύσσα έδωσε ο Παναγιώταρος

«Λαϊκός εθνικιστής, Χριστιανός Ορθόδοξος» και εντελώς άσχετος με όποια έκνομη ενέργεια έχει κάνει η Χρυσή Αυγή δήλωσε ο πρώην βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος. Ο κατηγορούμενος παρουσίασε μια άλλη πρακτική του κόμματος, κάνοντας λόγο για άμεσες διαγραφές όσων παρανομούσαν και για απαγόρευση χαιρετισμών τύπου Χίτλερ.

Δυο διαφορετικές εκδοχές έδωσε για τη νύχτα τη δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποίος αρχικά είπε στο δικαστήριο ότι εκείνη την ημέρα ετοίμαζαν διανομή τροφίμων και όχι ομιλία του Νίκου Μιχαλολιακου. Όταν ερωτήθηκε ξανά έπειτα από λίγη ώρα και αφού του επισημάνθηκε ότι άλλοι κατηγορούμενοι ανάφεραν ότι θα γινόταν ομιλία και ότι εκείνη τη νύχτα βγήκαν να μοιράσουν τρικάκια, ο κατηγορουμενος αναθεώρησε λέγοντας πως «μπορεί να γινόταν ομιλία, δεν το ξέρω, ήξερα για διανομή μετά από κάποιες ημέρες».

Λίγο αργότερα ο ίδιος υποστήριξε ότι τον Ρουπακιά, τον Καζαντζόγλου και τους εμπλεκόμενους στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τους γνώρισε μετά το μοιραίο βράδυ. «Το επόμενο πρωί έμαθα για το περιστατικό. Μου είπαν για ποδοσφαιρικό γεγονός. Έμαθα τα ονόματα. Εκεί άκουσα το όνομα Ρουπακιάς και ότι είναι στα γραφεία της Νίκαιας. Κάποια στιγμή μαθεύτηκε ποιος είναι αυτός. Στην πορεία μαθαίναμε ονόματα, όπως όλοι», είπε ο κατηγορούμενος.

Περιγράφοντας την αντίδραση της Χρυσής Αυγής στο άκουσμα της είδησης, σχολίασε ότι έκλεισαν αμέσως τα γραφεία και καταδίκασαν τη δολοφονία. «Όποιος εμπλεκόταν, τον διαγράψαμε χωρίς εξηγήσεις! Μιλάμε για φόνο, όχι απλή εξύβριση. Τον Πατέλη δεν τον ξαναείδαμε. Εκείνη την ημέρα κλείσαμε τα πάντα. Τους έδιωξε όλους», ανάφερε.

Όταν του επισημάνθηκε ότι ο Γιώργος Πατέλης στη δίκη του απολογία είπε πως δεν αντιμετώπισε πρόβλημα με τη Χρυσή Αυγή και δεν τον έδιωξε κανείς, αλλά και ο Νίκος Μίχος ανεφερε πως ζήτησε διαγραφές και δεν έγιναν, ο κατηγορούμενος επέμεινε στη θέση του, μη μπορώντας να εξηγήσει τις απολογίες των συγκατηγορουμένων του.

Ο κατηγορουμενος αρνήθηκε την ύπαρξη στρατιωτικής δομής της οργάνωσης, κάνοντας όμως ευχή να υπήρχε τέτοια δομή: «Μακάρι να είχε γιατί ο μόνος σοβαρός θεσμός είναι ο στρατός. Δείτε τι συμβαίνει σε σεισμούς και καταποντισμούς. Μόνο ο στρατός λειτουργεί». Στη συνέχεια σχολιάζοντας το εάν φορούσαν στολή, απάντησε ότι στον ίδιο αρέσουν τα στρατιωτικά ρούχα αλλά αυτό δεν αφορά την οργάνωση του κόμματος. «Ο καθένας ντύνεται όπως θέλει», είπε και επέδειξε μία φωτογραφία που είχε πάει με μαγιό σε συγκέντρωση.

Σχετικά με τους χαρακτηρισμούς «σκουπίδια και υπάνθρωποι» για τους αλλοδαπούς, ο κατηγορούμενος τήρησε την ίδια γραμμή με τους υπόλοιπους βουλευτές λέγοντας ότι «υπάνθρωποι είναι όσοι κάνουν παράνομες πράξεις, είτε είναι Έλληνες, είτε αλλοδαποί». Ο κατηγορούμενος πάντως για όλα τα επεισόδια που ερωτήθηκε υποστήριξε πως δέχτηκαν επίθεση, όπως στην περίπτωση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης στο Πέραμα, όπου είχε σηκώσει ότι «Οι λακέδες του ΠΑΜΕ θα εξαφανιστούν…Το απόστημα θα σπάσει…».

«Μας κάλεσαν να καθαρίσουμε την κοπρο του Αυγια. Να ιδρύσουμε ένα καινούργιο σωματείο. Δηλαδή όταν ο κύριος Πολάκης είπε σας τρώω για πρωϊνό τι εννοούσε; Είναι πολιτική ορολογία. Η δικογραφία είναι τερατούργημα» σχολίασε.

«Η Σκορδέλη είναι μια κάτοικος Νεοδημοκράτισσα βαμμένη και αγανακτισμένη με την κατάσταση στην περιοχή. Πηγαίναμε εκεί όταν μας καλούσαν για συμπαράσταση. Μόνο που μας έβλεπαν ηρεμούσαν» ανέφερε ο Ηλίας Παναγιώταρος με την Πρόεδρο να διερωτάται πως ηρεμούσαν οι κάτοικοι απλώς με την παρουσία ενός βουλευτή.
«Τους βοηθούσαμε, κάναμε ερωτήσεις στη Βουλή, βρίσκαμε δικηγόρους, αισθάνονταν πιο ασφαλείς» απάντησε ο κατηγορούμενος.

«Αδειάζει» Μπαρμπαρούση για χαιρετισμό

Σχετικά με τον χαιρετισμό Χίτλερ, ανέφερε ότι όποιος έκανε αυτόν τον χαιρετισμό του γινόταν παρατήρηση. «Απαγορευόταν αυτό. Όποτε βλέπαμε κάτι τέτοιο, λέγαμε “κατέβασε το χέρι κάτω”. Δεν επιτρεπόταν», υποστήριξε και «άδειασε» τον Κωστναντινο Μπαρμπαρούση που λίγα λεπτά νωρίτερα είχε υποστηρίξει ότι «χαίρομαι με αυτόν τον τρόπο γιατί του αρέσει».

Όταν ερωτήθηκε για την παρουσία του στο θέατρο Χυτήριο περιέγραψε ότι θα πήγαινε ακόμη κι αν δεν ήταν βουλευτής: «Έκαιγαν τον Χριστό. Τους στόλισα κάποιους εκεί. Ελεγαν ό,τι ήθελαν. Είχε αντιδράσει η Εκκλησία τότε. Ήταν απλά ο Ηλίας Παναγιώταρος, όχι ο βουλευτής ή η Χρυσή Αυγή. Είμαι ενεργός πολίτης».

Ο κατηγορούμενος εξερράγη όταν ερωτήθηκε αν στα συσσίτια της Χρυσής Αυγής ερχόνταν αλλοδαποί: «Έλληνες. Αυτούς τους ταΐζουν τόσες ΜΚΟ. Είναι χορτάτοι. Ο Έλληνας πεινάει σήμερα κυρια Πρόεδρε». Αντίστοιχη αντίδραση είχε όταν ερωτήθηκε και για την «αιμοδοσία μόνο για Έλληνες», εξηγώντας ότι η Χρυσή Αυγή είχε τράπεζα αίματος. «Όταν έπαιρνε ένας φίλος κι έλεγε έχω ανάγκη, αίμα εμείς δίναμε. Τα στελέχη της Χρυσής Αυγής έπαιρναν αίμα από εκεί, αλλά μας ζητούσαν πολλοί και δίναμε».

Μπαρμπαρούσης: «Έχουν δαιμονοποιήσει τον Χίτλερ. Εμένα μου αρέσει ο χαιρετισμός αυτός»

Μια απολογία που ξεκίνησε από τον Χίτλερ και κατέληξε στη Μύκονο ήταν αυτή του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, ο οποίος αρνήθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση, χαρακτήρισε «άσχημο πράγμα» τη δολοφονία Φύσσα, έκανε λόγο για παιδιά του «εξουσιαστικού χώρου με μπαμπάδες βουλευτές» και «σφαγές που έκαναν κομμουνιστές».

Ο Κ. Μπαρμπαρούσης εντάχθηκε, όπως είπε, το 2010 στη Χρυσή Αυγή. «Την παρακολουθούσα από το Γυμνάσιο. Είχα πάει σε ένα μνημόσυνο για τους ανθρώπους που σκότωσε ο Βελουχιώτης, που σκότωσε ένα Σύνταγμα ολόκληρο. Εκεί γνώρισα τον Ρήγα και μου είπε να μπω στο ψηφοδέλτιο για την περιφέρεια γιατί δεν είχαν άτομα. Τότε ήρθα πρώτος σε σταυρούς όποτε το 2012 μου έγινε πρόταση να κατέβω στις εθνικές εκλογές. Μου το πρότεινε ο κουμπάρος μου ο Ντάικος, εγώ ζήτησα το τηλέφωνο του Μιχαλολιάκου που μου έκανε την τιμή» ανέφερε συμπληρώνοντας ότι μέχρι τότε πήγαινε «με άλλους συναγωνιστές σε εκδηλώσεις για σφαγές από κουμουνιστές».

Ερωτώμενος από έδρας για τους αλλοδαπούς, υποστήριξε ότι υπάρχει «λαθρομετανάστευση, κατευθυνόμενη από ξένα κέντρα εισβολή στην πατρίδα μας και έτσι πρέπει να το εκλάβουμε». Ωστόσο, υποστήριξε πως δεν μπορεί να τον χαρακτηρίσει κανείς ρατσιστή γιατί έχει παντρευτεί δυο φορές αλλοδαπές.

Την ίδια γραμμή κράτησε και για τον χαρακτηρισμό «σκουπίδια και υπάνθρωπος» για τους αλλοδαπούς, επιμένοντας ότι η αναφορά ήταν για την ιστορία της Μυρτούς στην Πάρο, φέρνοντας παράδειγμα και άλλη ιστορία στην Κέρκυρα και επιμένοντας ότι το ίδιο θα έλεγε για όποιον έκανε ένα αποτρόπαιο έγκλημα.

Σχετικά με τον έλεγχο που έγινε στα γραφεία και τα ευρήματα αυτού του ελέγχου, ο πρώην βουλευτής ανέφερε πως «τις ασπίδες τις είχαμε για τους εξουσιαστές -οι πατεράδες τους είναι στη Βουλή άρα δεν είναι αντιεξουσιαστές- και τις είχαμε για προστασία. Υπήρχε κι ένα τσεκούρι για τα ξύλα της σόμπας».

Για την ενδυμασία των μελών της Χρυσής Αυγής και τα παραγγέλματα είπε: «Εμείς προσπαθούσαμε να μην πηγαίνουμε σαν ασκέρι. Θέλαμε να είμαστε συγκροτημένοι, όχι με παραγγέλματα αλλά να είμαστε μαζί. Φορούσαμε την μπλούζα της Χρυσής Αυγής που τη βάζαμε αε εκδηλώσεις. Και στα γήπεδα έτσι πας ή σε μεγάλες εκδηλώσεις. Κάποιοι το φορούσαν το μπλουζάκι με στρατιωτικό παντελόνι, κάποιοι με τζιν. Δε μπορούσες να πεις στον άλλο τι θα φορέσει αν του αρέσει έτσι».

Όταν ερωτήθηκε από την Πρόεδρο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τα περιστατικά στη Χερσόνησο της Κρήτης, ο Μπαρμπαρούσης χαρακτήρισε τον τότε επικεφαλής της αστυνομίας «ανίκανο ή ηλιθιο», υποστηρίζοντας: «Θα μας σκότωναν! Αντί να κλείσει την είσοδο στη μέση, μπορούσαν να μπουν ροπαλοφόροι μέσα! Εμείς κινδύνευαμε, γι’ αυτό το είπε ο Κασιδιάρης το «μέχρι το βράδυ θα έχουμε νεκρούς».

Ο χαιρετισμός και η Μύκονος

Όταν ερωτήθηκε για τους μαιάνδρους, ο πρώην βουλευτής υποστήριξε ότι η Βουλή είναι γεμάτη σβάστιγκες στο πάτωμα. «Αν τους πειράζουν αυτά τα ναζιστικά που λένε για τη σβάστιγκα που είναι ελληνικό σύμβολο, να κόψουν την λαμπαδιοδρομία στους Ολυμπιακούς Αγώνες γιατί έγινε πρώτη φορά το 36 στο Βερολίνο. Χαιρετάω κανονικά. Απλώς χαιρετάω. Δηλαδή αν χαιρετούσα έτσι (σς: κάνει κίνηση) θα ήμουν από τη Μύκονο; Ο χαιρετισμός είναι γλώσσα του σώματος. Το δεξιά είναι το θετικό, το αριστερά το αρνητικό. Ο Χίτλερ εμπνεύστηκε από εμάς. Πώς θα χαιρετίσεις τη σημαία ή ένα τιμώμενο πρόσωπο; Έχουν δαιμονοποιήσει τον Χίτλερ. Εμένα μου αρέσει ο χαιρετισμός αυτός, έχει καλή ενέργεια», κατέληξε ο πρώην βουλευτής.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του υποστήριξε ότι ο βουλευτής έχει συνδυαστεί με κακές πράξεις και αυτός ήθελε να μπει στη Βουλή για να αλλάξει το σύστημα. «Εγώ ήθελα να γίνω βουλευτής για να αλλάξω αυτό το πράγμα που το λέμε Δημοκρατία και το μόνο δημοκρατικό που γίνεται στον τόπο είναι οι εκλογές κάθε 3-4 χρόνια. Μας έκοψαν την χρηματοδότηση ας πούμε, Δημοκρατία αλά καρτ».

Κ: Οι κομουνιστές έχουν κάνει εγκλήματα, το ίδιο και οι καπιταλιστές, όπως και ο εθνικοσοσιαλισμός στη Γερμανία. Είμαι εθνικιστής και αγαπώ την πατρίδα μου.
Π: Για τον εθνικοσοσιαλισμό γιατί μου λέτε;
Κ: Αφού σας ενδιαφέρει. Δεν θα με ρωτούσατε;
Π: Δεν κατάλαβα γιατί αναφερθήκατε.
Κ: Για να μην τα ξεχάσω, αφού ξέρω σας ενδιαφέρει.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί