Αλ. Τσίπρας από τα Σφακιά: Να φτιάξουμε μια ισχυρή οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία (βίντεο)

«Όσα πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ αυτά τα 4 χρόνια όλες αυτές είναι κατακτήσεις του λαού και δικές σας κατακτήσεις. Βρίσκομαι εδώ να σας καλέσω να πάρετε το λόγο και να μας πείτε τη γνώμη σας. Κυρίως να σας καλέσω να φτιάξουμε μια ισχυρή οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη συζήτηση με πολίτες στο Καψοδάσος Σφακίων.

Όσο αφορά το σκάνδαλο Novartis, ο Αλ. Τσίπρας επεσήμανε πως « η μόνο σκευωρία είναι η προσπάθεια να μιλήσουν για σκευωρία και όχι για σκάνδαλο».

Η εισήγηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στη συζήτηση με πολίτες στο Καψοδάσος Σφακίων:

Παρουσία πλήθους κόσμου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους στην ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση που φιλοξενήθηκε στην Ταβέρνα “Βίγλες”.

Παρουσιάζοντας τον πρώην πρωθυπουργό ο Βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης τον καλωσόρισε σε “έναν τόπο που στήριξε, τον ξέρει καλά και ο τόπος αναγνώρισε μια σειρά από πράγματα, στην προσπάθεια που κάναμε να βγάλουμε τον τόπο, από το “πηγάδι” των μνημονίων.

Σήμερα μετά το αποτέλεσμα των εκλογών του Ιουλίου, περνάμε σε μια φάση για να ανοίξουμε το ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να γίνει η δημοκρατική παράταξη της πατρίδας μας. Θέλουμε να ξαναφτιάξουμε την παράταξη, που θα διεκδικήσει επί ίσοις όροις με πιο ώριμα μυαλά, ώστε να ξαναγίνουμε ξανά

Παίρνοντας το λόγο στο βήμα ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε τον κόσμο για αυτή τη θερμή υποδοχή και την αποψινή συγκέντρωση. Μια συγκέντρωση που επεσήμανε ότι “έχουν μεγαλύτερη αξία από τις μεγάλες συγκεντρώσεις. Εγώ θέλω να σας ακούσω περισσότερο και όχι τόσο να μιλήσω. Πάντα αυτός ο τόπος και οι άνθρωποι του ήταν στην σωστή πλευρά της ιστορίας.Και με ευθύτητα, εντιμότητα παίρνατε θέση στα προβλήματα. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτός ο τόπος δεν συμβιβάστηκε ποτέ, δεν υπουδουλώθηκε και έπνεε πάντα ένας αέρας ελευθερίας. Και μιας και μιλάω είναι σημαντικού να μπορούμε να δρούμε και καν σκεφτόμαστε ελεύθερα..”.

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας μίλησε για το κλείσιμο ενός μεγάλου κύκλου. Κλείσαμε ένα μεγάλο κύκλο από το 20112-2015 διεκδίκησης της πρωτιάς στο κίνημα της μεγάλης αντίστασης για αξιοπρέπεια στο κίνημα, απέναντι σε πολιτικές που επιβλήθηκε με βάναυσο τρόπο.

Το 2015 βρεθήκαμε να κρατάμε το τιμόνι της χώρας στις πιο δύσκολες και τρικυμιώδεις  στις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας.

Σήμερα έκλεισε ένα κύκλος με το κεφάλι ψηλά, γιατί πετύχαμε να βγάλουμε την χώρα και την οικονομία από το βαθύ πηγάδι. Να μειώσουμε την ανεργία κατά 10 μονάδες και να δημιουργήσουμε μια προοπτική. Ο Ελληνικός λαός μας έφερε στην αντιπολίτευση στις 7 Ιούλη, εμείς όμως κρατήσαμε ψηλά, ίσως το σημαντικότερο πλεονέκτημα.

Εμείς δεν γεννηθήκαμε πορφυρογέννητοι στην καρέκλα της εξουσίας, ούτε έχουμε χορηγούς πέρα από τον ελληνικό λαό, που όσο μας στηρίζει θα είμαστε εδώ και θα αγωνιζόμαστε. Το 32 μας επέλεξε και αυτό το αποτέλεσμα μας υποχρεώνει να συνεχίσουμε τον αγώνα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε το “πλοίο” της Ελπίδας και ένα “γερό σκαρί” που θα έρθει όχι για μια 4ετία άλλα για να δημιουργήσει τις συνθήκες τομής. Αυτός είναι ο στόχος μας, αλλά δεν χωράει έναν ΣΥΡΙΑ κλεισμένο στα γραφεία του, απαιτεί έναν ΣΥΡΙΖΑ να χωρέσει όλους τους ανθρώπους που βρέθηκαν μαζί του, ανεξάρτητα από την πολιτική τους καταγωγή.

Από τα χρόνια του Βενιζέλου, του συντοπίτη σας, μην το ξεχνάμε υπήρχαν δύο παρατάξεις .
Σήμερα από τη μία είναι η συντηρητική παράταξη που εκπροσωπεί την το παλιό σύστημα και από την άλλη η ελπίδα της δημοκρατικής παράταξης. Ο Σύριζα δεν μπορεί να είναι αλλά σε κάθε χωριό, στα ορεινά χωριά, στις πόλεις και κωμοπόλεις εκεί όπου οι άνθρωποι δημιουργούν παλεύουν για το αύριο του τόπου.

Δείτε ακόμα: Αλ. Τσίπρας από τα Χανιά: «Θέλουμε την κοινωνία συμμέτοχη στη νέα μας πορεία – Κάστρο απόρθητο η Κρήτη» (Βίντεο & φωτο)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί