1.000 δρομείς έτρεξαν στον 4ο Αγώνα Γυναικών για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 11 πμ, πραγματοποιήθηκε ο 4ος Αγώνας Γυναικών για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Μια δράση την οποία οργάνωσε ο Σύλλογος στήριξης ασθενών με νεοπλασματική νόσο «Ευ Ζω με τον Καρκίνο», σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Κρήτης, συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Κρήτης και υποστηρικτή της εκδήλωσης τα Cosmos Sport.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν αθρόα και πέρα από κάθε προσδοκία. Σχεδόν 1.000 δρομείς, γυναίκες, άνδρες και παιδιά στήριξαν την δράση αυτή. Ο Αγώνας δεν είχε ανταγωνιστικό χαρακτήρα, όλοι οι συμμετέχοντες μπορούσαν να τρέξουν ή να περπατήσουν τα 4 χλμ της διαδρομής. Μετάλλια έλαβαν όλοι οι δρομείς, ωστόσο, τιμητικά βραβεύτηκαν οι τρεις πρώτες γυναίκες και τα τρία πρώτα κορίτσια:

Πρώτες Γυναίκες

1)Μπελαδάκη Νίκη

2)Μπιτιρίνη Μαρία

3)Χαλκιαδάκη Ελένη

Πρώτα Κορίτσια

1)Στεφανουδάκη Καλλιόπη

2)Δοκιμάκη Χριστίνα

3)Αφορδακού Κωνσταντίνα

Τη δράση πλαισίωσαν η κινητή μονάδα μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης, η οποία πραγματοποίησε 16 δωρεάν μαστογραφίες και ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης», ο οποίος έπαιρνε δείγμα σιέλου από άτομα ηλικίας 18-45 ετών, προκειμένου να ενταχθούν στο Παγκόσμιο πρόγραμμα δοτών μυελού των οστών.

Την ασφάλεια των συμμετεχόντων για μια ακόμη χρονιά διασφάλισε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και η Καρδιολογική Κλινική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, με καρδιολόγο τον κο Σταυράκη Σταμάτη.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί