Βόρεια Συρία: Εγκαταλείπουν την πολιορκούμενη Ρας αλ-Άιν Κούρδοι μαχητές και τραυματίες (βίντεο)

Αυτοκινητοπομπή που μεταφέρει τραυματίες και μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (FDS), όπου κυριαρχούν οι Κούρδοι, αναχώρησε σήμερα από την πόλη Ρας αλ-Άιν, στη βόρεια Συρία, η οποία πολιορκείται από τις τουρκικές δυνάμεις και τους Σύρους βοηθητικούς τους, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται επί τόπου.

Η αυτοκινητοπομπή, που αποτελείται από τουλάχιστον 50 οχήματα, μεταξύ των οποίων ασθενοφόρα, αναχώρησε από το νοσοκομείο της πόλης που θεωρείται διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στους εμπολέμους. Φλόγες υψώνονταν από το νοσοκομείο μετά την αναχώρηση της αυτοκινητοπομπής.

H άφιξη του κονβόι από τη Ρας αλ-Άιν (ή Σερά Κανίγιε) στο Τιλ Τεμίρ, 40 χιλιόμετρα νοτιότερα, όπως την κατέγραψε ο φακός του Rojava Information Center:

Eπιβεβαίωσε η Τουρκία

Η Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα ότι Κούρδοι μαχητές αποσύρθηκαν από τη συριακή συνοριακή πόλη Ρας αλ-Άιν όπως προβλέπει η συμφωνία που διαπραγματεύθηκε με τις Ηνωμένες Πολιτείες.  «Μια αυτοκινητοπομπή περίπου 55 οχημάτων εισήλθε στη Ρας αλ-Άιν και μια αυτοκινητοπομπή 86 οχημάτων αναχώρησε με κατεύθυνση την Ταλ Ταμρ», αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, το οποίο έδωσε επίσης στη δημοσιότητα εικόνες της αποχώρησης των Κούρδων.

Ολοκληρώθηκε η αποχώρηση, λεει το Παρατηρητήριο

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) όπου κυριαρχούν οι Κούρδοι μαχητές, ολοκλήρωσαν σήμερα την αποχώρησή τους από την πόλη Ρας αλ-Άιν, στη βόρεια Συρία, που πολιορκείται από τις τουρκικές δυνάμεις και Σύρους βοηθητικούς, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο επικεφαλής των FDS, Μαζλούμ Άμπντι, είχε δηλώσει χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι δυνάμεις του θα αποσύρονταν, όπως προβλέπει η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που διαπραγματεύθηκε η Ουάσινγκτον, από μια συνοριακή ζώνη βάθους 32 χλμ., από τη στιγμή που η Άγκυρα θα τις άφηνε να φύγουν από τη Ρας αλ-Άιν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ / Rojava Information Center

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί