Οι στρατιώτες των ΗΠΑ κατέστρεψαν τη βάση τους στο Τελ Μπαϊντάρ πριν αποχωρήσουν

Οι Αμερικανοί στρατιώτες κατά την αποχώρησή τους από τη Συρία κατέστρεψαν τη βάση τους, στην οποία υπήρχε ένας διάδρομος προσγείωσης για στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη καθώς και ένα ελικοδρόμιο, μετέδωσε το συριακό πρακτορείο Sana.

(Στη φωτ.: Κούρδοι της Συρίας γύρω από ένα τεθωρακισμένο όχημα του στρατού των ΗΠΑ στη διάρκεια μιας διαδήλωσης ενάντια στις τουρκικές απειλές (ακόμα, τότε, 6/10/2019), σε μια βάση του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού κοντά στη Ρας Αλ-Άιν, την πόλη κοντά στα τουρκικά σύνορα που εγκατέλειψαν αναγκαστικά σήμερα οι κουρδικές δυνάμεις και στην οποία εισήλθε πλέον ο τουρκικός στρατός και οι σύμμαχοί του – φωτ. από το AFP)

Δείτε ακόμα: Βόρεια Συρία: Εγκαταλείπουν την πολιορκούμενη Ρας αλ-Άιν Κούρδοι μαχητές και τραυματίες (βίντεο)

Οι Αμερικανοί στρατιώτες κατά την αποχώρησή τους από τη Συρία κατέστρεψαν τη βάση τους, στην οποία υπήρχε ένας διάδρομος προσγείωσης για στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη καθώς και ένα ελικοδρόμιο, μετέδωσε το συριακό πρακτορείο Sana. Σύμφωνα με την πηγή αυτή, η βάση κοντά στο Τελ Μπαϊντάρ καταστράφηκε ολοσχερώς από τους Αμερικανούς.

Εκτός αυτού, οι Αμερικανοί στρατιώτες ετοιμάζονται να εκκενώσουν και τη βάση Λάιφ Στόουν, κοντά σε ένα φράγμα του ποταμού Ευφράτη, στην επαρχία Χασάκα.

Πριν από μερικές ημέρες ο συνασπισμός που μάχεται τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους υπό την ηγεσία των ΗΠΑ είχε καταστρέψει και τη στρατιωτική βάση του κοντά στο Κομπάνι, που απέχει 150 χιλιόμετρα από το Χαλέπι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί