Εισέβαλαν αστυνομικοί σε κινηματογράφο για να βγάλουν έξω ανήλικους που έβλεπαν την ταινία Joker!

Mια απίστευτη καταγγελία κάνει το γύρο των σόσιαλ μίντια και φορά στην “εισβολή” ανδρών της Αστυνομίας σε κινηματογράφο του κέντρου της Αθήνας, και πιο συγκεκριμένα στο ΑΕΛΛΩ επί της οδού Πατησίων, στην Κυψέλη. Ζητούμενο της… επιχείρησης ήταν να εντοπίσουν και να βγάλουν έξω από την αίθουσα που προέβαλε την ταινία Joker ανήλικους και μάλιστα μαζί με τους γονείς τους, όσοι συνοδεύονταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, το γεγονός επιβεβαιώνεται από το γειτονικό αστυνομικό τμήμα της οδού Θήρας, το οποίο ωστόσο προσπαθεί για την ώρα να υποβιβάσει τη σπουδαιότητα του συμβάντος κάνοντας λόγο για δύο αστυνομικούς που πήγαν στο χώρο του κινηματογράφου.

Ωστόσο αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για τουλάχιστον δέκα αστυνομικούς που συμμετείχαν στην πρωτοφανή για τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια, επιχείρηση, ενώ κατά την απομάκρυνση των ανηλίκων επικράτησε αναστάτωση και ένταση καθώς πολλά παιδιά έκλαιγαν για την απροσδόκητη αυτή εξέλιξη της βραδιάς τους.  

Όσο για το ποιος κάλεσε την ΕΛΑΣ, σύμφωνα με πληροφορίες, η “πηγή” της πληροφόρησης της αστυνομίας ήταν από το υπουργείο Πολιτισμού.

To Yπουργείο Πολιτισμού απειλεί με τιμωρίες, για την υπόθεση

Απάντηση για το περιστατικό, έδωσε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού μετά το σάλο που δημιουργήθηκε. Ειδικότερα, με ανακοίνωσή του το υπουργείο διαψεύδει κατηγορηματικά την είδηση ότι έδωσε οποιαδήποτε εντολή στις αστυνομικές Αρχές να παρέμβουν σε κινηματογραφικές αίθουσες.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: 

«Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διαψεύδει κατηγορηματικά την είδηση ότι έδωσε οποιαδήποτε εντολή στις αστυνομικές αρχές να παρέμβουν σε κινηματογραφικές αίθουσες. 

Δεδομένου ότι στην είδηση φέρεται ότι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσαν για την παρουσία ανηλίκων στις αίθουσες προβολής, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσε εντολή να εξακριβωθεί εάν πράγματι οι φερόμενες πληροφορίες αληθεύουν.

Σε περίπτωση που εξακριβωθεί ότι οι καταγγέλλοντες είναι πράγματι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα διαδικασίες».

documentonews.gr, koutipandoras.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί