Πάνοπλοι Τούρκοι αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι Κούρδισσας δημοσιογράφου και ακτιβίστριας

Πάνοπλοι Τούρκοι αστυνομικοί εισέβαλλαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στο διαμέρισμα της βραβευμένης Κούρδισσας δημοσιογράφου και ακτιβίστριας, Nurcan Baysal, στο Ντιγιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, εξαιτίας των αναρτήσεων της στα social media, στις οποίες ασκούσε κριτική στην τουρκική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία. Η ίδια η δημοσιογράφος καταγγέλλει την προσπάθεια της σύλληψής της, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε γιατί απουσιάζει στο εξωτερικό.

«Σήμερα στις 5 τα ξημερώματα, 30 με 40 πάνοπλοι αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι μου και με ζητούσαν. Αυτή τη στιγμή είμαι στο εξωτερικό και έτσι δεν συνελήφθη, αλλά τρομοκρατήθηκαν τα δύο παιδιά μου. Δεν υπάρχουν ίχνη ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία. Αλλά με όποιο κόστος, θα συνεχίσω τη μάχη μου για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ειρήνη!», περιγράφει η ίδια.

«Στην Τουρκία καταπιέζουν βιαίως και προσπαθούν να κάνουν να σιγήσουν τα άτομα που ζητούν ειρήνη και μάχονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Εγώ είμαι απλά μία από αυτούς, τους χιλιάδες άλλους που έχουν φυλακιστεί. Η αδιαφορία μας σκοτώνει. Σας παρακαλώ να υψώσετε τη φωνή και να σταθείτε αλληλέγγυοι στη μάχη μας προτού να είναι πολύ αργά».

Από τις 9 Οκτωβρίου, όταν και ξεκίνησε η τουρκική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία, έχουν συλληφθεί από τις τουρκικές Αρχές περισσότεροι από 200 άνθρωποι για επικριτικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

tvxs.gr

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί