Κρήτη: Κλείνει το σχολείο στο οποίο γονέας επιτέθηκε σε δασκάλα

Κλείνουν το Σχολείο στο οποίο ξυλοκοπήθηκε δασκάλα από εξαγριωμένο πατέρα.

Δείτε: Σοβαρό επεισόδιο με επίθεση γονέα σε δασκάλα σε Δημοτικό σχολείο της Κρήτης

Σε αυτήν την απόφαση προχώρησε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 14ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Χανίων σε ένδειξη συμπαράστασης στην δασκάλα η οποία χτυπήθηκε χθες από πατέρα μαθητή.

Το περιστατικό διαδραματίστηκε χθες και μέσα σε λίγες ώρες έκανε το γύρο της Ελλάδας. Τη ίδια στιγμή προκαλούσε σοκ και αναστάτωση σε γονείς, μαθητές, εκπαιδευτική και κοινή γνώμη.

Όπως είχε αποκαλυφθεί, ένας πατέρας πήγε το απόγευμα στο τέλος του ωραρίου του ολοήμερου να παραλάβει το παιδί του. Ωστόσο για τον συγκεκριμένο γονέα βρίσκονται σε ισχύ εις βάρος του περιοριστικά μέτρα μετά με δικαστική απόφαση.

Η δασκάλα να αρνήθηκε να παραδώσει το παιδί με αποτέλεσμα τότε, ο εκνευρισμένος γονέας να χτυπήσει τη δασκάλα, η οποία κατέληξε στο νοσοκομείο Χανίων.

Αμέσως ενημερώθηκε για το περιστατικό η Αστυνομία η οποία πήγε στο σχολείο και προχώρησε στη σύλληψη του γονιού, ενώ από την πλευρά της δασκάλας κατατέθηκε μήνυση.

Σήμερα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Χανίων θέλοντας έτσι να καταδικάσει κάθε πράξη και μορφή βίας και σε ένδειξη συμπαράστασης προς τη δασκάλα αποφάσισε να κρατήσει κλειστό το σχολείο τη Δευτέρα ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης στο πλαίσιο αυτόφωρης διαδικασίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού σχολείου Χανίων:

“Στα περιστατικά βίας οφείλουμε όλοι να σταθούμε απέναντι. Πόσο μάλλον όταν αυτά είναι επαναλαμβανόμενα.

Έχουμε υποχρέωση να κάνουμε ότι περνάει απ’ το χέρι μας για να διασφαλίσουμε ένα ήρεμο και ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά μας και τους δασκάλους του, ώστε να μπορούν να ασκούν αναπόσπαστα το λειτούργημα τους.

Οτιδήποτε λιγότερο, είναι απλά ανεπίτρεπτο.

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού σχολείου Χανίων, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους δασκάλους αλλά και διαμαρτυρίας και αφύπνισης προς την πολιτεία, αποφάσισε να κρατήσει κλειστό το σχολικό συγκρότημα την Δευτέρα 21/10 που θα δικαστεί η αυτόφωρη διαδικασία για το περιστατικό βίας που έγινε στον χώρο του σχολείου μας την Παρασκευή 18/10 με θύμα μια Δασκάλα του σχολείου μας.

Θεωρούμε αυτονόητη την συμμετοχή και την συμπαράσταση και των υπολοίπων γονέων του σχολείου μας προκειμένου να μην επιτρέψουμε να ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο.”

eparxies.gr

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί