Αποκρύπτουν την εγκληματική κωλυσιεργία Κικίλια για τον μικρό Παναγιώτη – Ραφαήλ και τον επαινούν επειδή αναγκάστηκε να κάνει το αυτονόητο

«Νέα κανονικότητα…» και στη δημοσιογραφία – Με μια χυδαία προσπάθεια που υποτιμά τη νοημοσύνη μας, επιχειρείται η ηρωοποίηση του υπουργού

Οι εντονότατες αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα αναφορικά με την στάση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του μικρού Παναγιώτη- Ραφαήλ, αποδείχτηκαν τελικά ικανές να αναγκάσουν τον υπουργό να πράξει το αυτονόητο.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Παναγιώτης – Ραφαήλ είναι μόλις 18 μηνών. Είναι ακόμα ένα μωρό, που διαγνώσθηκε με νωτιαία μυϊκή ατροφία τύπου 1. Πρόκειται για μια εκφυλιστική νόσο που προσβάλει όλο το μυϊκό σύστημα, μια πάθηση επιθετική και μέχρι προτινος μη αναστρέψιμη. Σταδιακά ο ασθενής ούτε να καταπιεί μπορεί, ούτε να αναπνεύσει και παράλληλα χάνει τον έλεγχο του κεφαλιού… Η μόνη λύση το ταξίδι στις ΗΠΑ για να ακολουθήσει συγκεκριμένη θεραπεία.

Οι γονείς ακολουθώντας τον δρόμο που ορίζει ο νόμος (και η γραφειοκρατεία, επίσης) ήρθαν σε επαφή με τον ασφαλιστικό φορέα τους και παράλληλα κατέθεσαν στο Υπουργείο Υγείας όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Ωστόσο, το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ απέρριψε το αίτημα για να διαθέσει τα σχετικά κονδύλια. Μπορεί να εγκρίνει μόνο 1 εκατομμύριο ευρώ για θεραπεία εγκεκριμένη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην ίδια γραμμή και ο υπουργός υγείας, Βασίλης Κικίλιας, που πρόσφατα δήλωσε στον πατέρα του παιδιού:«Δεν μπορώ να βοηθήσω, διότι υπάρχουν και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις και μετά θα πρέπει να κάνω το ίδιο».

Όλα αυτά όμως ως δια μαγείας διεγράφησαν τις τελευταίες μέρες. Αυτό προφανώς θα επιθυμούσαν να έχει συμβεί ο υπουργός και τα γνωστά μέσα που αποτελούν τους βασικούς στυλοβάτες της κυβέρνησης της ΝΔ ειδικά για τις «δύσκολες» αποστολές ξεπλύματος προσώπων και ευθυνών.

Έτσι σε χθεσινό άρθρο με τίτλο «Κινήσεις Κικίλια ώστε να δοθεί λύση για τον μικρό Παναγιώτη- Ραφαήλ» στην ιστοσελίδα protothema.gr, διαβάζουμε ότι: «…σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας φέρεται να έχει επικοινωνήσει με τους γονείς του αγοριού υποσχόμενος ότι θα βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις σε ανθρώπινο επίπεδο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ.Κικίλιας έχει κάνει τις αναγκαίες επικοινωνίες εντός κι εκτός Ελλάδας, ώστε τις επόμενες ημέρες να αναμένονται θετικές εξελίξεις για την υπόθεση του παιδιού».

Ακριβώς στην ίδια γραμμή, σε σημερινό άρθρο στα parapolitika.gr, κυκλοφορεί άρθρο με τίτλο «Την φαρμακευτική Avexis φέρνει ο Κικίλιας για τον Παναγιώτη – Ραφαήλ» και μέσα σε αυτό αναφέρονται τα εξής τουλάχιστον εξοργιστικά…

« Το τελευταίο διάστημα και αφού ολοκληρώθηκε η επιστημονική γνωμάτευση όλων των ειδικών ο κ. Κικίλιας με “χειρουργικές” κινήσεις και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να μεταβεί ο μικρός Παναγιώτης Ραφαήλ στη Βοστόνη, σύμφωνα με την Επιθυμία των γονέων του»

«Συνάντηση με την φαρμακευτική Avexis θα έχει, σύμφωνα με πληροφορίες των parapolitika.gr, τη Δευτέρα στο υπουργείο υγείας ο Βασίλης Κικίλιας, αποτυπώνοντας την έντονη κινητικότητά του για το θέμα, με επαφές εντός και εκτός Ελλάδας».

Όπως φαίνεται ακόμα και η δημοσιογραφία επέστρεψε στην «νέα κανονικότητα…»

Κουτί Πανδώρας

Δείτε ακόμη:

 Ο ΕΟΠΥΥ έκλεισε την πόρτα στον μικρό Παναγιωτάκη παρά τις υποσχέσεις Κικίλια

Ποιος «μπλοκάρει» τη χορήγηση της σωτήριας θεραπείας του μικρού Παναγιώτη – Ραφαήλ

1.400.000 ευρώ έχουν συγκεντρωθεί για τον μικρό Παναγιώτη – Ραφαήλ: Τί αποκαλύπτει ο πατέρας του

Επικοινωνιακό παιχνίδι ακόμη και με τη ζωή ενός βρέφους: Η οικογένεια του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ διαψεύδει τον Άδωνι

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί