Παρέμβαση στη συνεδρίαση της 4ης Κοινότητας από την Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου, μέσω της οποίας γνωστοποιεί ότι πραγματοποίησε παρέμβαση στη συνεδρίαση της 4ης Κοινότητας της Δευτέρας 14 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Αντιπροσωπεία της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου έκανε παρέμβαση στη συνεδρίαση του 4ου Κοινότητας (Νότιες Συνοικίες) που έγινε τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου. 

Αντικείμενο της παρέμβασης ήταν :

  1. το οξυμένο κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Δημοτικό της Φορτέτσας, αφού εδώ και χρόνια έχει κριθεί ακατάλληλος ο πρώτος όροφος του Σχολείου με αποτέλεσμα οι μισές τάξεις να κάνουν μάθημα σε λυόμενα, ενώ οι άλλες μισές συνεχίζουν να κάνουν μάθημα στο ισόγειο με ότι αυτό συνεπάγεται.

Μάλιστα το θέμα είχε μπει προς συζήτηση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Φορτέτσας ενώ στη συνεδρίαση παρενέβη και ο Πρόεδρος του Συλλόγου γονέων του σχολείου, ο οποίος μετέφερε την αγανάκτηση των γονέων και της τοπικής κοινωνίας για την συνεχιζόμενη καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου.

Για την αδικαιολόγητη αυτή καθυστέρηση υπάρχει ευθύνη τόσο των Δημοτικών Αρχών τα τελευταία 6 χρόνια όσο και των Κυβερνήσεων που θεωρούν την ασφάλεια των παιδιών μας κόστος.

Θυμίζουμε ότι την ίδια μέρα και ώρα γινόταν η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου συζητιόταν το κτιριακό πρόβλημα των σχολείων της Αλικαρνασσού. Εκεί η Δημοτική αρχή για άλλη μια φορά έμεινε στα ευχολόγια και τις περιγραφές των προβλημάτων που ζουν καθημερινά τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί. 

Τονίζουμε ότι η ασφάλεια των παιδιών μας δεν είναι διαπραγματεύσιμη.

  1. Το αίτημα του Συλλόγου γονέων του 5ου Γυμνασίου και 11ου Λυκείου για την αγορά παρακείμενου οικοπέδου για την προέκταση του προαύλιου χώρου με δεδομένη την ανεπάρκεια του υφιστάμενου χώρου να καλύψει τις ανάγκες.

Απαιτούμε από τη δημοτική Αρχή άμεσα να θέσει προς συζήτηση τα δύο αυτά θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να δεσμευτεί συγκεκριμένα πάνω σε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα το οποίο και θα υλοποιήσει.

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί