Η νέα…εθνική μας σταρ, επιτέθηκε στον Αλ. Τσίπρα και έγινε η ηρωίδα των ακροδεξιών που οι ίδιοι την κατήγγειλαν για προβοκάτσια

Η σημαιοφόρος του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, δημοσιογράφος και kick boxer, καλεσμένη στο ευρωκοινοβούλιο από τον υπόδικο χρυσαυγίτη Λαγό, έγινε το πρόσωπο της ημέρας επειδή… την είπε στον Τσίπρα

Και το όνομα αυτής… Γεωργία Μπιτάκου. Η νέα εθνική μας σταρ που προσπαθεί να αυτοπροβληθεί ως ο χαμένος κρίκος ανάμεσα στη Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα και τη Μαντώ Μαυρογένους (την έρημη τη Μαυρογένους την έχει κάνει και τατού στο μπράτσο της) έκανε δυναμική επανεμφάνιση στα social media με την ανάρτηση ενός βίντεο όπου η ίδια επιτίθεται φραστικά στον Αλέξη Τσίπρα, κατά την επιβίβασή της σε αεροπλάνο.

Η Μπιτάκου, με την οποία είχε την ατυχία να συνταξιδεύει ο Αλέξης Τσίπρας στο ίδιο αεροπλάνο, τού επιτέθηκε αποκαλώντας τον προδότη των προγόνων της και της Μακεδονίας, ενώ τον απείλησε ότι θα βρεθεί στη φυλακή επειδή, όπως λέει η ίδια ως… δικηγόρος, καταπάτησε το Σύνταγμα. Σύμφωνα με την ανάρτησή της, μάλιστα, ήταν… «θέλημα Θεού» το ότι βρέθηκαν στην ίδια πτήση με τον πρώην πρωθυπουργό.

Όπως ήταν αναμενόμενο το επικοινωνιακό τρικ έπιασε. Είναι άλλωστε δοκιμασμένο πολλές φορές στο παρελθόν. Οι Μακεδονομάχοι το είδαν και αναθάρρησαν κάνοντας εκατοντάδες share στο facebook, ενώ τα ΜΜΕ που «τρέφονται» από τα social media έσπευσαν να αναπαράγουν την «αγανακτισμένη Μακεδόνισσα» που τα έβαλε με το θηρίο.

Τι γνωρίζουμε για τη Γεωργία Μπιτάκου

Ποια είναι όμως η Γεωργία Μπιτάκου; Ήταν πράγματι η αντίδραση μιας απλής πολίτη που έχει ισχυρά αισθήματα για το ζήτημα της Μακεδονίας;

Η αλήθεια είναι ότι το όνομα της Γεωργίας Μπιτάκου δε βλέπει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας.

Πρόκειται για τη «δημοσιογράφο – νομικό» που συνδιοργάνωσε το συλλαλητήριο του 2018 στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει σε εκτενές του άρθρο ο Ημεροδρόμος «η κυρία Γεωργία Μπιτάκου δηλώνει δημοσιογράφος και είναι εκπρόσωπος – διοργανώτρια του συλλαλητηρίου σύμφωνα με την ανακοίνωση των οργανωτών. Κύρια ενασχόληση της ωστόσο είναι η διοργάνωση των “No Limits” δηλαδή των “εκτός ορίων” αγώνων Kick boxing που συνήθως διεξάγονται μέσα σε κλουβιά – αρένες κλεισμένα με συρματοπλέγματα.

»Στους αγώνες που κατά καιρούς έχει διοργανώσει στην Ελλάδα υπάρχει αισθητή παρουσία μελών της “Χρυσής Αυγής”. Ηταν μάλιστα τον Ιούνιο του 2017 σε αγώνα ανάμεσα στον Σταμάτη Μπιτάκο (αδελφός της) και τον Αλβανό αθλητή Florian Marku που οι χρυσαυγίτες βρήκαν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν από την κερκίδα όλο το φασιστικό και ρατσιστικό «ρεπερτόριο» τους».

https://youtu.be/KoMQB0TgeFk

Όταν οι… συναγωνιστές της την εγκάλεσαν για «προβοκάτσια»

Τη δράση της κ. Μπιτάκου πάντως δεν την καταγγέλλουν μόνο οι ιδεολογικοί της αντίπαλοι αφού οι ίδιοι οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου την εγκάλεσαν για «προβοκάτσια».

«Εχθές, στην εξέδρα του συλλαλητηρίου, παρεισέφρησαν διάτης βίας και μεθοδευμένα στοιχεία αλλότρια, τα οποία συνοδευόμενα από «μπράβους» εκτόπισαν και προπυλάκισαν τους παρουσιαστές και τους προγραμματισμένους ομιλητές, από την συντονιστική επιτροπή και πήραν για ένα χρονικό διάστημα τα μικρόφωνα. Πρόκειται για την Γεωργία Μπιτάκου και τον αντικανονικό ηγούμενο της Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους. 

»Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων δηλώνουν απερίφραστα και κάθετα την αντίθεσή τους στην απαράδεκτη αυτή πράξη και καταγγέλλουν την βίαιη υφαρπαγή του λόγου, την οποία χαρακτηρίζουμε ως προβοκάτσια με σκοπό το καπέλωμα και τον χαρακτηρισμό του συλλαλητηρίου ως διοργάνωση ακραίων στοιχείων», ανέφεραν μεταξύ άλλων οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου, κατονομάζοντάς την.

Κάλεσμα για «ντου» στη Βουλή

«Όλες οι γυναίκες να έρθουν εδώ πάνω, μην κάθεστε εκεί κάτω, για να περάσουμε μέσα στο σπίτι μας που είναι το ελληνικό Κοινοβούλιο». 

Με αυτά τα λόγια, τα οποία εκφωνούσε κοντά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από μεγάφωνο η Γεωργία Μπιτάκου, καλούσε τους συγκεντρωμένους να κάνουν «ντου» στη Βουλή. Το περιστατικό είχε συμβεί τον Ιανουάριο του 2019.

Η… «ειρηνική της παρέμβαση» καταγράφηκε μάλιστα σε βίντεο το οποίο έκανε εκείνες τις ημέρες τον γύρο του διαδικτύου.

Παρεούλα με τον Λαγό της Χρυσής Αυγής

Λίγες μέρες νωρίτερα πάντως, η Γεωργία Μπιτάκου βρέθηκε στις Βρυξέλλες με… «εκλεκτή παρέα», όπως φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο facebook.

Η Μπιτάκου συμμετείχε σε συζήτηση με τον υπόδικο για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό, που τώρα, μετά την αποχώρησή του από το ναζιστικό μόρφωμα του οποίου ήταν σημαίνων στέλεχος, περιφέρεται στις Βρυξέλλες ως «ανεξάρτητος».

https://youtu.be/qAE6eSYxYxk

Παροξυσμός στα «γαλάζια» ΜΜΕ

Τα «γαλάζια» ΜΜΕ βρήκαν… ωραίοτατη, αλλά δυστυχώς χρυσαυγίτικη αφορμή, ώστε να κάνουν για μια φορά  επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό. Ήρθαν, όμως, δεύτερα, καθώς είχε προηγηθεί το χρυσαυγίτικο «Μακελειό» που έδωσε και το έναυσμα της σπέκουλας.

Και ακολούθησαν και οι υπόλοιποι…

Η γραμμή της ΝΔ, που έστησε προεκλογικά τα μακεδονικά συλλαλητήρια για να κάνει αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ, την έφερε πολύ κοντά με πρόσωπα της ακροδεξιάς και της Χρυσής Αυγής που προβάλλονται ακόμα και σήμερα.

Αυτή η στάση κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακή την «κωλοτούμπα« του κ. Μητσοτάκη που μόλις χτες δήλωσε πως νίκησε τον ακροδεξιό λαϊκισμό, ενώ υποστηρίζει και την εκκίνηση της ενταξιακής πορείας της Βόρειας Μακεδονίας και την πλήρη τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ημεροδρόμος, Κουτί Πανδώρας, left.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί