Το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντια στο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο της κυβέρνησης

Ανακόινωση της Γραμματείας ΠΑΜΕ Ηρακλείου, για το απογευματινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντια στο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Αναλυτικά:

“Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το απογευματινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντια στο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Κλιμακώνοντας τη δράση τους, έπειτα από τις μαζικές απεργιακές απαντήσεις της 24ης Σεπτέμβρη και της 2Οκτώβρη, εκατοντάδες εργαζόμενοι έδωσαν σήμερα αγωνιστικό παρών, βροντοφωνάζοντας «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ».

Την κεντρική ομιλία της σημερινής συγκέντρωσης πραγματοποίησε η αντιπρόεδρος της ΕΙΥΗ Δοργιάκη Δέσποινα η οποία από το βήμα της συγκέντρωσης κάλεσε τους εργαζόμενους σε ετοιμότητα για περαιτέρω κλιμάκωση όταν αυτό το αντεργατικό έκτρωμα έρθει στην ολομέλεια της βουλής.  

Να πάρει τώρα πίσω η κυβέρνηση της ΝΔ το νομοσχέδιο-σκούπα για τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Την πολιτική που δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα, στην περίοδο της κρίσης, τσακίζοντας τα εργατικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Συνεχίζουμε τον αγώνα ξεπερνώντας τα εμπόδια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ και του ΕΚΗ, που έκαναν ό,τι μπορούσαν για υπάρξει σιγή νεκροταφείου, απέναντι στο νομοσχέδιο της ΝΔ, ξοφλώντας με αυτόν τον τρόπο τις δεσμεύσεις τους απέναντι στο ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις για στήριξη των μέτρων, σπέρνοντας σύγχυση και μοιρολατρία.

Δίνουμε τη μάχη μέσα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, δυναμώνουμε το μαζικό και ενωτικό ρεύμα αντίστασης στην αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί