Συμπλοκές μεταξύ Κούρδων και Τούρκων στην Ολλανδία (Βίντεο)

Συμπλοκές μεταξύ Κούρδων και Τούρκων σημειώθηκαν, χθες, στο Ρότερνταμ κατά τη διάρκεια διαδήλωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε ενάντια στην επίθεση της Άγκυρας στη Συρία.

Τούρκοι πραγματοποίησαν αντιδιαδήλωση και υπήρξαν συγκρούσεις μεταξύ των δυο πλευρών. Τα επεισόδια σημειώθηκαν ενώ στη Βουλή της χώρας συζητιόταν η επίθεση της Άγκυρας στη Συρία. Ο πρωθυπουργός της χώρας Μαρκ Ρούτε τα καταδίκασε απερίφραστα.

Για τα επεισόδια έγιναν 23 συλλήψεις. Σύμφωνα με την αστυνομία κάποιοι από αυτούς έφεραν κατσαβίδια και «είναι ύποπτοι για άσκηση βίας, επίθεση, προσβολή και πρόκληση καταστροφών».

«Μπορείτε να διαδηλώνετε σε αυτήν τη χώρα, αλλά το κάνουμε με πολιτισμένο τρόπο», είπε ο Ρούτε. «Θα πρέπει να επιλύουμε τις κοινωνικές συγκρούσεις μέσω του διαλόγου κι όχι να υπάρχουν εικόνες όπως αυτές που είδαμε στο Ρότερνταμ. Αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο», σημείωσε.

Σημειώνεται ότι η Ολλανδία ανακοίνωσε ότι αναστέλλει οποιαδήποτε νέα εξαγωγή εξοπλισμών στην Τουρκία «εν αναμονή της εξέλιξης της κατάστασης», μετά την εισβολή της Άγκυρας στη Συρία.

tvxs.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί