Νέα δυναμική διαμαρτυρία των φοιτητών στα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας

Πάνω από 1.000 φοιτητές και φοιτήτριες διαδήλωσαν το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας κατά της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου και των αλλαγών που σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, διαμαρτυρήθηκαν για την πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου να επαναφέρει το ν+2 στον χρόνο περάτωσης σπουδών και τη βάση εισαγωγής, όπως επίσης για τη σχεδιαζόμενη σύνδεση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με την αγορά και εξίσωση των πτυχίων των ΑΕΙ με αυτά των ιδιωτικών κολλεγίων.

«Ούτε ν+2, ούτε 2ν, θα πάρουμε πτυχίο όταν θέλουμε εμείς», «Το άσυλο δεν είναι ακαδημαϊκό, άσυλο αγώνων για όλο τον λαό» και «Νίκη Κεραμέως, δεν βάζουμε μυαλό – το άσυλο για σένα θα γίνει Βατερλώ» φώναξαν μεταξύ άλλοι οι φοιτητές που συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και έκαναν πορεία στη Βουλή.

«Μήνυμα απειθαρχίας στην κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας» έστειλαν οι φοιτητικοί σύλλογοι ΣΕΜΦΕ, Μεταλλειολόγων, Μηχανολόγων και Χημικών μηχανικών, όπως έγραφε το πανό τους.

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Δυναμικό «όχι» στα σχέδια του υπ. Παιδείας από τους φοιτητές
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Μετά τη σημερινή διαδήλωση θα συνεδριάσει το συντονιστικό γενικών συνελεύσεων για τον κοινό βηματισμό των συλλόγων το επόμενο διάστημα.

Σημειώνεται ότι στους φοιτητικούς συλλόγους που αποφάσισαν κατάληψη προστέθηκε και της ΑΣΟΕΕ, η οποία προχώρησε σε αυτή την κινητοποίηση μετά από πέντε χρόνια στο πλαίσιο της οποίας προγραμματίζει μία σειρά δράσεων,όπως συμμετοχή στην κινητοποίηση την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου την Δευτέρα και παρέμβαση του συλλόγου σε όλες τις Γ.Σ.Τ. και συγκλήτους.

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί