17ος Μινωικός άθλος: Θα τρέξουν από τη Φαιστό μέχρι την Κνωσό- Και ποδηλασία 140 χιλιομέτρων

O Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης με την συνεργασία του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεγαλόνησος διοργανώνουν την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019 τον 17ο Μινωικό άθλο 70χλμ. στην διαδρομή Φαιστός Κνωσός που ενώνει τα δύο Μινωικά παλάτια. Παράλληλα θα γίνει ποδηλατοδρομία 140 χλμ.στην διαδρομή Κνωσός -Φαιστός Κνωσός (δίχως ανταγωνιστικό χαρακτήρα)
Μία ιστορική διαδρομή που μας φέρνει χιλιάδες χρόνια πίσω , τόσα χιλιόμετρα έτρεχαν μόνο οι αθλητές ημεροδρόμοι μεταφέροντας σημαντικές ειδήσεις και γεγονότα ημεροδρόμοι στην Κνωσό ήταν οι Εργοτέλης και Σωτάδης πού στέφθηκαν Ολυμπιονίκες.
O αγώνας είναι υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μαζικού Αθλητισμού & Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) και υποστηρίζεται από τους Δήμους: Φαιστού-Γόρτυνας-Ηρακλείου.
Στον αγώνα αυτό έχει δηλώσει η εθνική ομάδα της Τσεχίας με την συμμετοχή τεσσάρων αθλητών και μίας αθλήτριας με επικεφαλής τον παγκόσμιο πρωταθλητή υπεραποστάσεων Daniel Oralek από τους καλύτερους υπερμαραθωνοδρόμους στον κόσμο (ο συγκεκριμένος αθλητής είχε τρέξει στον ίδιο αγώνα το 2017 και ήταν 2ος πίσω από τον πολυνίκη του αγώνα Παντελή Καμπαξή 12 φορές νικητής με ρεκόρ διαδρομής 4 ώρες 28 λεπτά) και την πρωταθλήτρια Τσεχίας Lenka Horakova από τις κορυφαίες υπερμαραθωνοδρόμους στην Ευρώπη.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019 17ος Μινωικός άθλος

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:
07:30 Συγκέντρωση αθλητών στον αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού
08:00 Εκκίνηση Μινωικού άθλου 70 χλμ. από τον Αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού.
ΟΡΙΟ ΜΙΝΩΙΚΟΥ ΑΘΛΟΥ: 9 ώρες με όριο αποκλεισμού στον μαραθώνιο 6 ώρες

ΠΑΣΤΑ ΠΑΡΤΙ: την παραμονή του αγώνα Σάββατο 30/11 και ώρα 18:00 θα γίνει σε μαγαζί στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου με δωρεάν συμμετοχή μόνο για τους αθλητές του Μινωικού άθλου εκτός Ηρακλείου.

ΕΠΑΘΛΑ: Στους τρεις πρώτους νικητές και νικήτριες θα δοθεί κύπελλο μετάλλιο και σε όλους τους τερματίσαντες αθλητές και ποδηλάτες αναμνηστικό μετάλλιο.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ ΓΙΑ ΦΑΙΣΤΟ: Η αναχώρηση των αθλητών για την Φαιστό θα γίνει το πρωί της Κυριακής και ώρα 06:00 δωρεάν με λεωφορείο από την πλατεία 18 Άγγλων στην παραλιακή Λεωφόρο στην είσοδο του λιμενοβραχίονα για τον Κούλε.

ΩΡΑ ΑΠΟΝΟΜΩΝ 13:30 : στο παλάτι της Κνωσού.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΓΩΝΑ 70 χλμ:

Σταθμοί ανεφοδιασμού για τον Μινωικό άθλο 70 χλμ: στο 7οχλμ. Μοίρες- 16ο Αρχαιολογικός Χώρος Γόρτυνας- 21χλμ. (που είναι και το πρώτο τσεκ αθλητών) -26χλμ στην διακλάδωση προς Μούλια-32 χλμ Αγία Βαρβάρα- Διακλάδωση προς Αγ. Θωμά-42χλμ(τσεκ μαραθωνίου) περιοχή Σίβας-50 χλμ διασταύρωση προς Δαφνές -54 χλμ διασταύρωση προς Αθάνατους-Γιόφυρος- Χανιόπορτα (εθνικό στάδιο Ηρακλείου)- Όαση- Μπεντεβή.

Δεν επιτρέπεται συμμετοχή αθλητών που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος.
Η συμμετοχή σε μινωικό άθλο και ποδηλατοδρομία είναι ελεύθερη αρκεί οι συμμετέχοντες στον 17ος Μινωικός άθλος να έχουν συμμετοχή τουλάχιστον σε μαραθώνιο δρόμο η σε αγώνα υπεραπόστασης & οι ποδηλάτες σε αντίστοιχο αγώνα χιλιομέτρων.
Όλοι οι συμμετέχοντες απαιτείται να έχουν περάσει από πρόσφατο ιατρικό τεστ το οποίο αποδεικνύεται με την δήλωση συμμετοχής τους.
Οι αθλητές συμμετέχουν με δική τους ευθύνη.
Όσοι αθλητές του Μινωικού άθλου έχουν συνοδό η επιθυμούν να έχουν συνοδό από την οργανωτική μας επιτροπή σε όλη την διαδρομή πρέπει να το δηλώσουν έγκαιρα στην οργανωτική επιτροπή.

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ 140 χλμ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

ΩΡΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ: 06:45 στην Κνωσό (αρχαιότητες)

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 07:00 έξω από τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ: δεν υπάρχει

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ: Για τους ποδηλάτες απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή αρχικά να έχουν κλείσει το 18ο έτος, το ποδήλατο να έχει περάσει από πρόσφατο τεχνικό έλεγχο, να φέρουν μαζί τους αναπληρωματική σαμπρέλα και τρόμπα, αντιανεμικό και απαραίτητα κράνος.
Επίσης γίνεται δωρεάν τεχνικός Έλεγχος από το κατάστημα Μηνάς στην Θέρισο τηλ: 6937832924.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 140ΧΛΜ: Εκκίνηση από Κνωσό- Λεωφόροι_Κνωσού- Δημοκρατίας-Δικαιοσύνης-Καλοκαιρινού-62 Μαρτύρων Ηρακλείου-Μοιρών Αρχαιολογικός χώρος Φαιστού-επιστροφή- περιφερειακή οδός -Μοιρών- Ηρακλείου -στην έξοδο από Αγ.Βαρβάρα προς Ηράκλειο στρίβουμε δεξιά προς Αγ.Θωμά -Αυγενική-Βενεράτο- Δαφνές- βγαίνουμε στον περιφερειακό Μοιρών -Ηρακλείου- Γιόφυρος -62 Μαρτύρων -Χανιόπορτα-Πλαστήρα-Όαση- Λ.Κνωσού-τερματισμός Κνωσός.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η κυκλοφορια των οχημάτων δεν θα διακοπεί και οι ποδηλάτες θα πρέπει να τηρούν για την δική τους ασφάλεια τον κώδικα οδικής συμπεριφοράς. Επίσης στο κομμάτι από Γιόφυρο και μέχρι την Κνωσό πρέπει να είσαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ποδηλάτης που δε θα τηρεί τα παραπάνω θα αποκλείεται από την οργανωτική επιτροπή από την διοργάνωση.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ 140 χλμ. Από την Κνωσό θα υπάρχει αυτοκίνητο συνοδείας που θα έχει νερό -ισοτονική-γλυκά-σταφίδες. Επίσης στην Φαιστό θα υπάρχει σταθμός ανεφοδιασμού με νερό -πάρες-χυμούς- αναψυκτικά-ισοτονικά- και φαγώσιμα . Στην επιστροφή από Φαιστό και συγκεκριμένα στις Μοίρες- Αρχαιολογικός Χώρος Γόρτυνας- στην Αλμυρή 26χλμ στην διακλάδωση προς Μούλια-Αγία Βαρβάρα- Διακλάδωση προς Αγ. Θωμά- περιοχή -Βενεράτο-Δαφνές -διασταύρωση προς Αθάνατους-Γιόφυρος- Χανιόπορτα (εθνικό στάδιο Ηρακλείου)- Όαση- Μπεντεβή.

ΕΠΑΘΛΑ ΔΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ: Με την παραλαβή του αριθμού του αγώνα ο κάθε ποδηλάτης θα παραλαμβάνει το δίπλωμα συμμετοχής του και αναμνηστική τεχνική μπλούζα, ενώ στον τερματισμό του θα λαμβάνει και το μετάλλιο για την συμμετοχή του.
Οι ποδηλάτες συμμετέχουν με δική τους ευθύνη.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Μπορείτε να δηλώνετε ηλεκτρονικά στο site cretamarathon.gr όπου υπάρχει φόρμα συμμετοχής η στο fax 2810263426.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΩΝ

Η παραλαβή των αναμνηστικών και των αριθμών συμμετοχής θα δοθούν από Τετάρτη – Παρασκευή 28-29/11 και ώρες 09:00 ως 14:00 και Σάββατο 30-11 από 10:00 ώς 14:00 στην Πύλη Ιησού, οδοί Έβανς και Πλαστήρα γωνία, στην περιοχή Όαση τηλ. 2810 281034

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:
Καμπαξής Σπυρίδων (υπεύθυνος διοργάνωσης) γραφείου
2810344774 & κινητό 6972016000. s.kampaxis@gmail.com
Βραβορίτης Γιάννης (υπεύθυνος ασφάλειας αγώνα 70χλμ.)6979245598
Πολλάκης Ευάγγελος (υπεύθυνος ανεφοδιασμού) 6973329534
Χατζημηνάς Κωνσταντίνος (υπεύθυνος ποδηλατοδρομίας) 6937100080

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί