Στην Κρήτη η Πρέσβειρα της Κούβας

Σε Λότζια, Περιφέρεια και Μουσείο Φυσικής Ιστορίας η Πρέσβειρα της Κούβας

Εθιμοτυπική συνάντηση με την Πρέσβειρα της Κούβας Zelmys Maria Dominguez Cortina είχε το μεσημέρι της Τετάρτης 16 Οκτωβρίου, στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον Πολιτισμό και στην Ιστορία των δυο χωρών, καθώς και στην σημερινή κατάσταση της Κούβας και στους τρόπους με τους οποίους μπορεί να υπάρξει στο μέλλον μια πιο στενή σχέση με το Ηράκλειο.

Η Πρέσβειρα βρίσκεται στη Κρήτη με αφορμή τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης του εν ενεργεία συμβούλου και Πρόξενου της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Κούβας Jose Oriol Marrero Martinez, την οποία διοργανώνουν ο Δήμος Ηρακλείου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και η Πρεσβεία.

Η Έκθεση, με τίτλο «Con Cuba en el corazón / Με την Κούβα στην καρδιά» εγκαινιάζεται την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στις 19.30, στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, και θα διαρκέσει έως τις 31 του μήνα.

Συνάντηση και με τον Περιφερειάρχη

Το πλαίσιο συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού αλλά και των Ακαδημαϊκών Εκπαιδευτικών Ερευνητικών Ιδρυμάτων Κρήτης και Κούβας συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με την Πρέσβειρα της Κούβας Zelmys Maria Dominguez Cortina.

Στη συνάντηση παρών ήταν επίσης ο Μανόλης Βριθιάς εκπρόσωπος της Κουβανικής πρεσβείας στην Κρήτη. 

Επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Την Πρέσβειρα και τον Πρόξενο υποδέχτηκε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης ο Διευθυντής του Μουσείου, κύριος Νίκος Πουλακάκης, και ξεναγήθηκαν από τον υπεύθυνο των Μόνιμων και Περιοδικών Εκθέσεων του μουσείου, κύριο Παναγιώτη Γεωργαντή.

Το φυσικό περιβάλλον της ανατολικής μεσογείου και της Κρήτης αποτέλεσε κοινό τόπο συζήτησης, όπως, επίσης, και το ενδεχόμενο μιας πιθανής συνεργασίας. 


Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί