Σκάνδαλο Novartis: Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από την ελβετική tv, αλλά οι “ιδιοκτήτες” το λένε σκευωρία (βίντεο)

Βίντεο ντοκουμέντο του 2012, από τα άδυτα της Novartis Hellas, συνεντεύξεις με προστατευόμενους μάρτυρες, αλλά και πολιτικούς, οι οποίοι μπήκαν στο στόχαστρο της εισαγγελικής έρευνας για την Novartis περιλαμβάνει συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ της Ελβετικής τηλεόρασης (κανάλι RSI), το οποίο θα προβληθεί την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου στις 9:00μμ τοπική ώρα.

Οι δημοσιογράφοι Maria Rosselli και Marco Tagliabue που έκαναν την ενδιαφέρουσα δημοσιογραφική έρευνα σε Ελλάδα, Ελβετία και ΗΠΑ, χαρακτηρίζουν την υπόθεση ως «ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που γνώρισε ο κόσμος των φαρμακευτικών εταιριών», ενώ κάνουν λόγο και για το «σοκ που προκαλεί η έρευνα του FBI στην Ελλάδα».

«Η Novartis φέρεται να διέφθειρε χιλιάδες γιατρούς για να συνταγογραφήσουν τα προϊόντα τους. Έτσι ασθενείς, εντελώς υγιείς υποβλήθηκαν σε άχρηστες θεραπείες» αναφέρει επί λέξει το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ, ενώ προβάλλεται το έγγραφο του FBI με τα ονόματα πρώην υπουργών και υψηλόβαθμων στελεχών. Σοκάρει ακόμα και το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ, καθώς αντιπαραβάλλεται με την εικόνα των video της Novartis, η εικόνα στους δρόμους της Αθήνας από διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την εφαρμογή των μνημονίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φωτίζονται νέα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στο σκάνδαλο και αποκαλύπτονται νέες πτυχές της υπόθεσης από τις συνεντεύξεις των προστατευόμενων μαρτύρων, οι οποίοι κατέθεσαν στις ΗΠΑ. Προβάλλονται συνεντεύξεις πολιτικών που δίνουν τη δική τους εκδοχή για το σκάνδαλο, ενώ το διαφημιστικό τρέιλερ καταλήγει ότι η συγκεκριμένη υπόθεση «είναι ένα έγκλημα που δεν αφορά μόνο την Ελληνική κοινωνία, αλλά την υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί