Σ. Βαρδάκης: Παραμένουν εξαγγελίες τα μέτρα στήριξης όσων επλήγησαν από την κατάρρευση της Thomas Cook

«Εξαγγελίες παραμένουν οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για μέτρα προς εργαζόμενους και επιχειρήσεις που επλήγησαν από την κατάρρευση της Thomas Cook», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι, λόγω κατάρρευσης της Thomas Cook, που παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για προστασία αυτών, δεν έχουν προχωρήσει οι ενέργειες των συναρμόδιων υπουργείων.

Ο Σ.Βαρδάκης ζήτησε από τον υπουργό Τουρισμού να έρθει σε επικοινωνία με τα συναρμόδια υπουργεία ώστε να εκδοθεί άμεσα η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την κατάρτιση «Ειδικού Προγράμματος διατήρησης 4.500 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης με επιχορήγηση της εργοδοτικής εισφοράς σε τουριστικές επιχειρήσεις, που επλήγησαν από την πτώχευση της εταιρείας “Thomas Cook Group”», για το οποίο έχει ήδη διατυπώσει γνώμη ο ΟΑΕΔ.

«Δεδομένης της ανυπολόγιστης ζημιάς που υπέστησαν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι, αλλά και ο κλάδος εν γένει», ο κ. Βαρδάκης ζήτησε από τον Χ.Θεοχάρη, να επισπευτούν οι διαδικασίες υλοποίησης των μέτρων που έχει ήδη εξαγγείλει η Κυβέρνηση, όπως για παράδειγμα τη μείωση από 100 σε 80, του αριθμού των αναγκαίων ημερών εργασίας που πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί για την καταβολή επιδόματος ανεργίας, σε εργαζόμενους επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πτώχευση της Thomas Cook, αλλά και την επέκταση του συνολικού χρόνου καταβολής του επιδόματος ανεργίας κατά ένα μήνα, σε απολυμένους των πληγεισών επιχειρήσεων.

Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο θέμα της επιτακτικής ανάγκης υλοποίησης των προγραμμάτων μετεκπαίδευσης στο νομό Ηρακλείου, για το οποίο κατέθεσε και ερώτηση, καλώντας τον να ολοκληρώσει το έργο που ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις νομοθετικές ρυθμίσεις που πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ (νόμος 4547/18), με τις οποίες εξασφαλίστηκαν οι προϋποθέσεις εκσυγχρονισμού και ουσιαστικής βελτίωσης των προγραμμάτων μετεκπαίδευσης, ώστε το περιεχόμενο τους να ανταποκρίνεται στα σύγχρονα χαρακτηριστικά του τουριστικού τομέα και στις ανάγκες των εργαζομένων, αλλά και την απόφαση του πρώην Υπουργού Τουρισμού, τον Μάιο 2019, μετά και από συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουρισμού, για επαναλειτουργία των τμημάτων μετεκπαίδευσης στο Ηράκλειο.

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί