Πρεμιέρα για το iSyriza με 4.000 εγγραφές νέων μελών

Εντυπωσιακή «πρεμιέρα» κάνει η ψηφιακή πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ για την εγγραφή νέων μελών, φέρνοντας χαμόγελα και ενισχύοντας τις προσδοκίες στην Κουμουνδούρου για το μεγάλο εγχείρημα της διεύρυνσης και του μετασχηματισμού του κόμματος.

Μέσα στις πρώτες 12 ώρες λειτουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας iSYRIZA, δηλαδή από χθες το βράδυ έως σήμερα το μεσημέρι, έχουν ήδη γίνει 4.000 εγγραφές νέων μελών – αριθμός που ξεπερνά τους αρχικούς υπολογισμούς του κομματικού επιτελείου.

Σ’ αυτές τις 4.000 υπολογίζονται και οι εγγραφές που έγιναν αυτοπρόσωπα, στην διάρκεια της περιοδείας του Αλέξη Τσίπρα στην Αχαία, η μεγάλη πλειοψηφία όμως των νέων μελών ήρθε μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για«εξαιρετικά θετικό μήνυμα», επισημαίνοντας ως συγκριτικό στοιχείο και το γεγονός ότι από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου έως χθες είχαν γραφτεί στο κόμμα περίπου 5.500 χιλιάδες νέα μέλη.

Το «πείραμα» της ψηφιακής πλατφόρμας θεωρείται κομβικό από την Κουμουνδούρου για το άνοιγμα και τον εκσυγχρονισμό του κόμματος κι είναι ένα στοίχημα στο οποίο φέρεται να πιστεύει βαθιά και να έχει επενδύσει πολλά και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.

Χαρακτηριστική, άλλωστε, είναι και η ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μετά το τέλος της περιοδείας στην Αχαΐα, όπου τόνισε: «Aπευθύνουμε κάλεσμα σε όλες και όλους για να μπορέσουμε μαζί να δημιουργήσουμε το κόμμα της νέας εποχής, την προοδευτική παράταξη της νέας εποχής. Μέσα από την πλατφόρμα isyriza.gr να κάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα εργαστήρι συμμετοχής και δημιουργίας για όλους τους ενεργούς πολίτες. Σας καλούμε να πάρετε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας». Όπως, δε, λένε οι συνομιλητές του Αλέξη Τσίπρα ο ίδιος είναι πεπεισμένος πως το «ψηφιακό άνοιγμα» του κόμματος μπορεί να φέρει καταλυτικό αποτέλεσμα στην απ΄ευθείας επικοινωνία με τους πολίτες και να καλύψει σε μεγάλο βαθμό το «μπλακ άουτ» ενημέρωσης που έχει επιβάλει κατά του ΣΥΡΙΖΑ και υπέρ της κυβέρνησης το μέτωπο των συστημικών media.

Ο ίδιος είπε από την Πάτρα πως «με την βοήθεια του κινητού τηλεφώνου επικοινωνούμε, ανταλλάσσουμε σκέψεις, κάνουμε τη δράση μας πιο μαζική και ισχυρή» για να προσθέσει: «Θα το χρησιμοποιήσουμε και για να ενημερωνόμαστε αντικειμενικά και αποτελεσματικά… Θα στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις, για αυτό λοιπόν σήμερα λέμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που θέλουμε να οικοδομήσουμε, δεν είναι τα στελέχη του και οι βουλευτές του, ούτε ο πρόεδρος, αλλά είστε όλοι εσείς που έρχεστε στις συγκεντρώσεις μας, που αγωνίζεστε για την πορεία του τόπου, που θέλετε να δυναμώσετε τη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη».

«Ξεκινάμε μεγάλη εκστρατεία επικοινωνίας με την κοινωνία, με αρχή την περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στην Αχαΐα», δήλωσε από την πλευρά του και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον «ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5», και πρόσθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι υπόθεση μόνο της ηγεσίας, αφού χιλιάδες συμπολίτες μας αντιλαμβάνονται την ανάγκη συμπόρευσης μαζί μας για να πυκνώσουν οι γραμμές αντίστασης στην πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά και για να διαμορφώσουμε μια διαφορετική, προοδευτική πορεία για τη χώρα».

Η καμπάνια για την διεύρυνση και την «ψηφιοποίηση» του κόμματος θα κλιμακωθεί με τις περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα στους περισσότερους νομούς της χώρας. Επόμενος σταθμός του, αυτό το Σαββατοκύριακο, θα είναι η Κρήτη – μια περιοχή που θεωρείται από τα «κάστρα» του κόμματος, αλλά διαθέτει και ιστορική προοδευτική και δημοκρατική παράδοση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί