Η ώρα του Κασιδιάρη στην #GDtrial

[Φωτογραφία από ψηφιακό πειστήριο του Κασιδιάρη με τίτλο (του ιδίου): “TRAINER” (εκπαιδευτής)]

Ήρθε η ώρα για την εμφάνιση στο εδώλιο των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής στη δίκη που βρίσκεται πια στο τελικό της στάδιο. Σήμερα, Τετάρτη 16/10/2019 αναμένεται να απολογηθούν οι Ηλίας Κασιδιάρης και Νικόλαος Κούζηλος, κατηγορούμενοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Κασιδιάρης είναι ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, βουλευτής Αττικής και εξ απορρήτων συνεργάτης του Μιχαλολιάκου. Ήταν υπεύθυνος ιδεολογικού και εκπαίδευσης νέων μελών, ενώ δημοσίως εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος τύπου. Ο Κούζηλος ήταν βουλευτής Α’ Πειραιά, συμμετείχε στην επίθεση της Χρυσής Αυγής στο στέκι Ρεσάλτο στο Κερατσίνι».

Σε αντιφασιστική κινητοποίηση στις 9 το πρωί της Τετάρτης στο Εφετείο καλεί η ΚΕΕΡΦΑ ενώ ανάλογο κάλεσμα απευθύνει και ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά.

Πιστό πρωτοπαλίκαρο του Αρχηγού

Όπως σχολιάζει η «Εφημερίδα των Συντακτών», ο Κασιδιάρης ανήκει στην ομάδα των «εκλεκτών» του Αρχηγού, είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και για πολλά χρόνια ήταν η φωνή του Μιχαλολιάκου ως εκπρόσωπος Τύπου. Μετά την εκλογική συντριβή της Χρυσής Αυγής επέλεξε να μείνει πιστός στον Αρχηγό – ήταν άλλωστε υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη στήριξή του και πλέον εκτελεί χρέη δημοτικού συμβούλου μαζί με την Ουρανία Μιχαλολιάκου.

Είναι επίσης ο εκπαιδευτής των ταγμάτων εφόδου που είχαν την κάλυψη της Αστυνομίας και σκορπούσαν το τρόμο στις γειτονιές. Κορύφωση της οργανωμένης εγκληματικής τους δράσης ήταν οι δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν.

Επικεφαλής σε πογκρόμ, καθοδηγητής σε επιθέσεις, πρωταγωνιστής σε βίαιες ενέργειες σε απευθείας μετάδοση από την τηλεόραση, εκπαιδευτής στελεχών και υπεύθυνος ιδεολογικής κατήχησης, παθιασμένος με τα όπλα, ο Κασιδιάρης είναι ο άνθρωπος του Μιχαλολιάκου για όλες τις δουλειές, αφού, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «διευθύνει, κατευθύνει, καθοδηγεί, εκπαιδεύει και καθορίζει το πλαίσιο δράσης».

H ιστοσελίδα jailgoldendawn παραθέτει τα σημαντικότερα βίντεο που αναδεικνύουν τον ρόλο του Κασιδιάρη στη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής:

Για τη συγκάλυψη της δολοφονίας Φύσσα:

Ο Κασιδιάρης συγκαλύπτει την επίθεση στο ΠΑΜΕ:

Παναγιώταρος-Κασιδιάρης συγκαλύπτουν την επίθεση στο ΠΑΜΕ (Σεπτ. 2013):

Ο Κασιδιάρης συγκαλύπτει την επίθεση στο Συνεργείο (10/7/2013) και μιλά για προσαγωγές μελών της Χρυσής Αυγής:

Ο Κασιδιάρης καταγγέλλει το “φωτομοντάζ” με τη σημαία της Βέρμαχτ, φωτογραφία που βρέθηκε στο κινητό του:

Κασιδιάρης στη Σκάλα Λακωνίας: “Οι καλές δουλειές νύχτα γίνονται”:

Ο Κασιδιάρης δίνει παραγγέλματα στο τάγμα της Νίκαιας (Μελιγαλάς 2013):

“Το σηκώνουμε το χέρι”:

Σύγκριση των συγκεντρώσεων της Χρυσής Αυγής με στρατιωτική μονάδα:

Ο Κασιδιάρης απευθυνόμενος σε αστυνομικούς της ΕΛΑΣ: “Μέχρι το βράδυ θα έχεις νεκρούς”:

Αναφορά στα κοινοβουλευτικά προνόμια (ασυλία, οπλοφορία):

Η επίθεση στο Ρεσάλτο στο Κερατσίνι με επικεφαλής τον Κούζηλο:

Οι καταθέσεις που τον «καίνε», σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Γιώτας Τέσση στην «Εφ.Συν.»

◼ Ο πρώην χρυσαυγίτης Ηλίας Σταύρου έχει καταθέσει ότι Μιχαλολιάκος και Κασιδιάρης είχαν πλήρη γνώση της εγκληματικής δράσης της οργάνωσης και έχει περιγράψει ότι λειτουργούν με όρους μαφίας: εκβιασμοί με κρυφές κάμερες («εικάζω ότι με κάμερα-στιλό παγίδευσε ο Κασιδιάρης τον Μπαλτάκο», είπε ο Σταύρου), εσωκομματικά μαχαιρώματα, ένοπλη εκπαίδευση, προμήθεια κάθε είδους οπλισμού χωρίς άδεια οπλοκατοχής.

◼ Ο καθηγητής Ιστορίας στο ΑΠΘ Γιώργος Μαργαρίτης ήταν αυτόπτης μάρτυρας όταν χρυσαυγίτες εισέβαλαν σε λεωφορείο στο κέντρο της Αθήνας και πέταγαν με τις κλοτσιές έξω τους μελαψούς. Οπως είπε, η καταδρομική επίθεση έληξε όταν ο επικεφαλής Κασιδιάρης κατέβηκε από το λεωφορείο.

◼ Ο Κων/νος Παπαδόπουλος, που έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος Νίκαιας – Ρέντη, έχει περιγράψει τον καθοδηγητικό ρόλο του Κασιδιάρη στο τάγμα εφόδου που κατηγορείται για τη δολοφονία του Φύσσα: «Επιτίθεντο μέρα μεσημέρι σε μετανάστες, έκαναν μοτοπορείες από τη Νίκαια μέχρι τον Πειραιά, με τους υπόλοιπους οδηγούς να κάνουν στην άκρη από φόβο, πουλούσαν προστασία στις λαϊκές αγορές, είδα επικεφαλής τους τον Κασιδιάρη· ύστερα πέρασαν σε άλλη φάση: από τις επιθέσεις σε μετανάστες σε επιθέσεις σε αριστερούς και αντιφασίστες».

◼ Ο αντιδήμαρχος Οιχαλίας Η. Ντονάς υπέδειξε τον Κασιδιάρη και τον Παναγιώταρο να παίρνουν με τη βία τη διεύθυνση της εκδήλωσης για τον Μελιγαλά και να δίνουν παραγγέλματα «όπως στον στρατό».

◼ Ο πρώην αστυνομικός διευθυντής Χαρ. Φραγκομιχελάκης κατέθεσε για τα γεγονότα του 2012 στη Χερσόνησο Κρήτης ότι ο Κασιδιάρης απειλούσε «μέχρι το βράδυ θα έχεις νεκρούς».

◼ Ο προστατευόμενος μάρτυρας Α χαρακτήρισε ιδιαίτερα σκληρή τη στρατιωτική εκπαίδευση που έλαβε στη Μαλακάσα μαζί με ακόμη 30-35 άτομα υπό την επίβλεψη του Κασιδιάρη.

◼ Σύμφωνα με τον προστατευόμενο μάρτυρα Γ, «ο Κασιδιάρης έκανε μαθήματα ιδεολογικά, μας έλεγε για την περίφημη “σπορά των ηττημένων”, είχαμε το σύνθημα “Rudolf Hess, στον τάφο σου μην κλαις, εμείς θα αναστήσουμε και πάλι τα SS”». Κατέθεσε επίσης ότι ο Κασιδιάρης με τον Γερμενή τον έπαιρναν μαζί τους σε νυχτερινές επιθέσεις κατά μεταναστών: «“Μπράβο, ρε πιτσιρίκο, τώρα ψήνεσαι”, μου είπε ο Κασιδιάρης την πρώτη φορά που χτύπησα με σιδηρογροθιά Πακιστανό».

◼ Ο προστατευόμενος μάρτυρας Ε έχει αναφερθεί σε κάλεσμα για πορεία στην πλ. Ομόνοιας, «στο πλαίσιο μιας νέας μορφής κινητοποιήσεων που η Χ.Α. ονόμαζε “ομάδα αγανακτισμένων κατοίκων”», που μετατράπηκε σε πραγματική σφαγή υπό τις εντολές Κασιδιάρη, Παναγιώταρου και Γερμενή.

◼ Η ηθοποιός και πρώην βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου ήταν αυτόπτης μάρτυρας σε ακόμη ένα πογκρόμ στην οδό Μιχαήλ Βόδα το 2012 και έχει περιγράψει τον πρωταγωνιστικό ρόλο Κασιδιάρη και Παναγιώταρου που φώναζαν από μεγάφωνα «η δημοκρατία δεν είναι τίποτα, η πατρίδα είναι πάνω από τη δημοκρατία».

24-kasidiaris-2011.png

(η πιο άγρια επίθεση με ενορχηστρωτή τον Κασιδιάρη ήταν το πογκρόμ στο κέντρο της Αθήνας τον Μάιο του 2011, για το οποίο ο ίδιος έχει ομολογήσει: «Ναι μεν ήταν οι κάτοικοι των Αθηνών που βγήκανε στο δρόμο, αλλά η Χρυσή Αυγή ήταν που τους οργάνωσε»)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί