Απεσταλμένοι ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης στην εμπόλεμη ζώνη στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας με χορηγία του Ερτνογάν;

Πληθαίνουν τα στοιχεία  και οι φωνές που κάνουν λόγο για εναγκαλισμό μερίδας ελληνικών ΜΜΕ με τον Ερντογαν. Πληρωμένες αποστολές ελληνικών μίντια στο συριακό έδαφος από τον Τούρκο πρόεδρο και σκιές για στημένα φιλοτουρκικά ρεπορτάζ

Την ώρα που ο τουρκικός στρατός βομβαρδίζει και σφάζει τους Κούρδους, μεταξύ των οποίων αμάχους και γυναικόπαιδα αλλά και ο Ταγίπ Ερντογάν εισβάλει στην κυπριακή ΑΟΖ και απειλεί στο Αιγαίο, ένα πολύ μεγάλο θέμα για την αξιοπιστία, εφ’ όσον βέβαια επαληθευτεί, ορισμένων ελληνικών ΜΜΕ αναδεικνύεται από τον Τύπο.

Το δημοσίευμα το οποίο στηρίζεται σε ένα tweet του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Νίκου Μελέτη και το κάνει πρωτοσέλιδο η εφημερίδα «Δημοκρατία», υποστηρίζει ότι απεσταλμένοι ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης βρίσκονται στην εμπόλεμη ζώνη στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας με χορηγία της τουρκικής κυβέρνησης.

Το δημοσίευμα της Δημοκρατίας

Ο Ν. Μελέτης αναφέρει στο tweet του: «μα είναι δυνατόν τις ημέρες αυτές να είναι ελληνική δημοσιογραφική αποστολή οργανωμένη και πληρωμένη από την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία;»

Το tweet του Ν. Μελέτη

Και δυστυχώς για την ελληνική δημοσιογραφία, η οποία εκτίθεται πλέον ανεπανόρθωτα, το γεγονός φαίνεται να επιβεβαιώνεται από την σύμβουλο Τύπου της τουρκικής πρεσβεία στην Αθήνα Duygu Leloglu, η οποία ανέβασε φωτογραφία με πρόσφυγες γράφοντας στη λεζάντα ότι «πρόκειται για ταξίδι που οργάνωσε η τουρκική προεδρία για ελληνικά media, με πρώτο σταθμό το κέντρο προσφύγων».

Το δημοσίευμα της συμβούλου Τύπου της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα

Τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι πλέον πολλά. Ποιος πλήρωσε τα έξοδα, ποιοι είναι οι σταθμοί του ταξιδιού, ποια είναι τα ελληνικά media των οποίων απεσταλμένοι μετέχουν σε αυτό και σε τι αποσκοπούν. Να σημειωθεί ότι η «Δημοκρατία» αναφέρεται χωρίς να τις κατονομάζει σε δύο μεγάλες εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας και σε έναν εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικό σταθμό. Και τελικά πόσο αντικειμενικές είναι οι ανταποκρίσεις τους, για την τουρκική εισβολή στη Συρία, τις σφαγές αλλά και τα κέντρα προσφύγων επί τουρκικού εδάφους;

Και τελικά, όπως είχε αναρωτηθεί και σε δημοσίευμά του το Documento, πως συνδέονται όλα αυτά με την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και ειδικά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ως προς την αντιμετώπιση της τουρκικής εισβολής στη Συρία, τη χαλαρή καταδίκη της και το ρόλο που διεκδικεί ο Ταγίπ Ερντογάν ως ενωματάρχης και ρυθμιστής της ευρύτερης περιοχής της ανατολικής Μεσογείου;

Όλα αυτά είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν όχι μόνο από τους ιδιοκτήτες των ελληνικών MME που πλέον με νόμο της Νέας Δημοκρατίας δεν θα γνωρίζουμε τους ιδιοκτήτες τους αλλά και από τους έλληνες δημοσιογράφους των οποίων η αξιοπιστία βρίσκεται στο ναδίρ. Και βέβαια και από το υπουργείο Εξωτερικών του οποίου ο επικεφαλής είναι άφαντος ως προς τις επιλογές της κυβέρνησης και ειδικά του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εξωτερική πολιτική.

 documentonews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί