ΤΕΕ-ΤΑΚ: Όχι στην εξομοίωση των πτυχίων κολεγίων με ΑΕΙ

Τη διαμαρτυρία της για το νέο σύστημα εξομοίωσης των τίτλων σπουδών των Κολεγίων με αυτούς των Πολυτεχνείων και των Πολυτεχνικών Σχολών, εκφράζει με επιστολή της στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η διοίκουσα επιτροπή του ΤΕΕ-ΤΑΚ.

Στην επιστολή που υπογράφει η πρόεδρος Ειρήνη Βρέντζου, αναφέρονται:

κ. Υπουργέ,

Κατόπιν ομόφωνης απόφασης της Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας σχετικά με τη ρύθμιση που προωθείται από την Κυβέρνηση με την οποία προβλέπεται αυτοματοποιημένη διαδικασία αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας των πτυχίων Κολεγίων και των ξένων Πανεπιστημίων.

Η διαδικασία που προβλέπεται είναι κατάφωρα άδικη για τους Διπλωματούχους Μηχανικούς, επιζήμια για το Δημόσιο συμφέρον και ισοπεδωτική για την Δημόσια Παιδεία.  Επιπλέον, η εκχώρηση των αρμοδιοτήτων του Συμβουλίου Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) στο Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (ΑΤΕΕΝ) εξομοιώνει το επίπεδο γνώσεων και  δεξιοτήτων των Διπλωματούχων των Πολυτεχνείων, με αυτό των αποφοίτων Κολλεγίων, χωρίς την απαραίτητη διαβάθμιση Τεχνικής Ευθύνης και ως εκ τούτου εγείρει σημαντικά θέματα αντισυνταγματικότητας αλλά και απαξίωσης της Δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Σε συνέχεια των παραπάνω, ως Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ συμφωνούμε και στηρίζουμε το Ψήφισμα της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ στις 5/10/2019 για το θέμα αυτό και σας  καλούμε να αποσύρετε την επίμαχη ρύθμιση.

  Με εκτίμηση,
  Για τη Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ Η Πρόεδρος     Ειρήνη Βρέντζου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί