Ο Στουρνάρας διαδίδει fake news! (βίντεο)

Τους ισχυρισμούς Στουρνάρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποβάλει αίτημα να τυπωθούν δραχμές στη Ρωσία διέψευσε απολύτως ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Open.

Ο Ν. Βούτσης επανέλαβε κατηγορηματικά ότι από την ελληνική κυβέρνηση δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο αίτημα, ή διερεύνηση δηλαδή να τυπωθούν δραχμές στη Ρωσία, όπως ισχυρίζεται ο κ. Στουρνάρας.

Χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ανέφερε, αφού πρώτα διαβεβαίωσε ότι είναι σε θέση να το γνωρίζει μέτα βεβαιότητος λόγω της θέσης που είχε στην τότε κυβέρνηση. «Το διαψεύδω απολύτως ότι ο κ. Τσίπρας ποτέ ζήτησε κάτι τέτοιο ή είχε φλερτάρει ποτέ με αυτή την ιδέα. «Σε καμία περίπτωση δεν συζήτησε ο κ. Τσίπρας» επανέλαβε ο κ. Βούτσης απαντώντας σε όσα λέει ο κ. Στουρνάρας και ξεκαθάρισε ότι: «Ποτέ δεν φλερτάραμε με την έξοδο της χώρας από το ευρώ. Ποτέ δεν παίξαμε κορώνα-γράμματα τη χώρα». 

Ειδικότερα για τη νέα πορεία του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε χθες από την Πάτρα, ο κ. Βούτσης τόνισε ότι: «Έχει ξεκινήσει μια σοβαρή διαδικασία, μια πορεία προς τον λαό, για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα κόμμα πιο γειωμένο κοινωνικά. Πρέπει να συγχρονιστούμε κυρίως με τους νέους ανθρώπους. Είναι πλούτος για μας να γίνουν συζητήσεις για όλη την πολύ χρήσιμη και ιστορική περίοδο που αφορά το 2014 και μετά που για πρώτη φορά ήρθε στην κυβέρνηση η Αριστερά».

«Στις αναφορές μου στην παρουσίαση είπα πάρα πολλά» απάντησε για τη φράση του που αποκόπηκε από την ομιλία του στην παρουσίαση του βιβλίου του Αριστείδη Μπαλτά.

«Η Αριστερά ποτέ δεν είχε καμία σχέση με τη διακυβέρνηση. Ο λαός μάς έδωσε τη διακυβέρνηση εξαιτίας και του Αλέξη του Τσίπρα και της αναζήτησης διεξόδων από την κρίση.»

«Είχαμε επιτυχίες τελικά και βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια» τόνισε. «Ακόμα μια μεγάλη επιτυχία είναι ότι αυτή τη στιγμή η χώρα έχει τα ταμεία γεμάτα και ο ΣΥΡΙΖΑ διασφάλισε ότι δεν διακινδυνεύει για το επόμενο διάστημα» ανέφερε ο Ν. Βούτσης.

«Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, επειδή είχαν ξανακυβερνήσει και λόγω του πελατειακού κράτους, είχαν τις προσβάσεις μέσα στους οργανισμούς για να περάσουν τις πολιτικές τους. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το είχε αυτό στην αρχή της διακυβέρνησης» εξήγησε.

«Είχαμε μεγαλύτερη αισιοδοξία ότι δυνάμεις της Ευρώπης θα είχαν πολύ μεγαλύτερη αλληλεγγύη για την κρίση που ήταν ευρωπαϊκό πρόβλημα και όχι μόνο ελληνικό. Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα ήταν η συνεργασία των χωρών του Νότου και ελπίζω να τη συνεχίσει και αυτή η κυβέρνηση».

«Για το προσφυγικό ας μην ξεχνάμε ότι οι Ευρωπαίοι μάς έχουν κλείσει τα σύνορα. Είμαι προβληματισμένος για όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας. Ο Ακιτζί είναι μετριοπαθείς και τάσσεται υπέρ μιας λύσης να ζήσουν όλοι μαζί για το καλό των Τουρκοκυπρίων και δέχθηκε σφοδρή επίθεση από τον κ. Ερντογάν. Αν συνεχιστεί αυτή η στάση της Τουρκίας οι συζητήσεις για το Κυπριακό μπορεί να πάνε πίσω» ανέφερε ο Ν. Βούτσης.

Κατ. Μπρ. – ΑΥΓΗ

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί