Κάλεσμα της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου στο συλλαλητήριο της Πέμπτης

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου, μέσω της οποίας απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 17 Οκτώβρη στην Πλατεία Ελευθερίας στις 7 μ.μ.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους να δυναμώσουν το μαζικό και ενωτικό ρεύμα αντίστασης στην αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, στην πολιτική που δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα στην περίοδο της κρίσης, τσακίζοντας τα συνταξιουχικά, τα εργατικά- συνδικαλιστικά δικαιώματα. 

Η Κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας σε όλο το αντιασφαλιστικό πλαίσιο που παρέλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ έρχεται να υλοποιήσει όσες αξιώσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων δεν πρόλαβε να υλοποιήσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Συνεχίζει απρόσκοπτα την ενίσχυση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, με περαιτέρω φοροελαφρύνσεις, διευκολύνσεις, απαλλαγές από υπέρογκα χρέη. Από την άλλη για τους συνταξιούχους, για τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες – αυτοαπασχολούμενους, για όλα τα λαϊκά στρώματα, έχει νέα βάρη το μενού. Αυτή είναι η ανάπτυξή τους, η κανονικότητά τους που προϋποθέτει το παραπέρα τσάκισμα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας.

Με πρόσχημα την απόφαση του ΣτΕ η ΝΔ ανοίγει ξανά το ασφαλιστικό με βασικό της μέλημα την προώθηση της πολιτικής των τριών πυλώνων, δηλαδή της διείσδυσης της ιδιωτικής ασφάλισης που θα έρθει ως ώριμο φρούτο για να συμπληρώσει τις συντάξεις πείνας που δίνει το κράτος.

Η κοινωνική ασφάλιση και η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του καθώς και η πάλη για συντάξεις και παροχές στο ύψος των αναγκών είναι ένα θέμα που αφορά όλη την εργατική τάξη, όλα τα λαϊκά στρώματα, εργαζόμενους και συνταξιούχους.

Η αντιλαϊκή, αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης δεν θα περάσει.

Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα! Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωής με δικαιώματα.

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί