Ημέρα του «Λευκού Μπαστουνιού» αλλά στο Ηράκλειο οι τυφλοί… βρίσκουν το φως τους! (Φωτο)

Η 15η Οκτωβρίου έχει παγκοσμίως καθιερωθεί ως η ημέρα εορτασμού του «Λευκού Μπαστουνιού», με στόχο τη διάδοση της μεγάλης σημασίας της χρήσης του και την ευαισθητοποίηση του κοινού στην προσπάθεια των ατόμων με προβλήματα όρασης για μια πιο ανεξάρτητη διαβίωση, αλλά και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συναντούν στην καθημερινή μετακίνησή τους.

Η ιστορία του λευκού μπαστουνιού ξεκινά μετά τη λήξη του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου στην Αμερική, όπου αναπτύχθηκε ένα κίνημα αποκατάστασης και επανένταξης των ατόμων που τυφλώθηκαν από ατυχήματα κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Το κίνημα αυτό ξεκίνησε από τον οφθαλμίατρο Richard Hoover, ο οποίος πρωτοχρησιμοποίησε ένα μακρύ καλάμι για τη βοήθεια της κίνησης των τυφλών βετεράνων του πολέμου.

Στο Ηράκλειο οι τυφλοί βρίσκουν… το φως τους!

Μπορεί σήμερα να είναι η ημέρα εορτασμού του «Λευκού Μπαστουνιού», ωστόσο φαίνεται ότι στο Ηράκλειο έχουμε ξεχάσει παντελώς να σεβαστούμε τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης.

Όπως δείχνει η ανάρτηση του κ. Λάμπρου Μαυραντωνάκη το Ηράκλειο δεν είναι καθόλου φιλική πόλη με αυτούς τους ανθρώπους. Από τη μία είναι η προχειρότητα και η κακοτεχνία των ειδικών διαδρόμων που σε μερικές περιπτώσεις σταματούν απότομα και αποτελούν κίνδυνο για τους τυφλούς και από την άλλη είναι η παιδεία μας που δείχνει την παντελή έλλειψη σεβασμού απέναντί τους, με οδηγούς να παρκάρουν πάνω στην διάβασή τους.

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσιεύει:

Η πόλη των θαυμάτων! Βγαίνεις βόλτα τυφλός και ξαφνικά… βρίσκεις το Φως σου!!!
Πληροφορίες για τα θαυματουργά σημεία,θα τυπωθούν σε καλαίσθητα γλασέ φυλλάδια! 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί