Ε. Αχτσιόγλου: Απολογισμός θράσους και ψεμάτων από την κυβέρνηση

Δριμεία κριτική ασκεί η Έφη Αχτσιόγλου για τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου της ΝΔ. Σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η τρέχουσα κυβέρνηση καρπώνεται ως δικές της ρυθμίσεις που είχαν ψηφιστεί επί ΣΥΡΙΖΑ όπως χαρακτηριστικά τις αυξήσεις στις συντάξεις χηρείας.

Αναλυτικά η δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου, βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ:

Ο κ. Πέτσας στον απολογισμό του κυβερνητικού έργου επανέλαβε με θράσος το ψέμα περί αυξήσεων των συντάξεων χηρείας από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Θυμίζουμε στον κ. Πέτσα ότι οι αυξήσεις στις συντάξεις χηρείας από το 50% στο 70% και οι άλλες βελτιωτικές ρυθμίσεις, όπως η κατάργηση των ηλικιακών ορίων ώστε να καταβάλλονται εφ’ όρου ζωής, είναι μέτρα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που ψηφίστηκαν τον περασμένο Μάιο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ το μόνο που έκανε ήταν να καθυστερήσει για 2 μήνες, λόγω διαχειριστικής ανεπάρκειας, τις αυξήσεις που ήταν προγραμματισμένες να καταβληθούν στα τέλη Ιουλίου και για τουλάχιστον 3 μήνες την καταβολή των αναδρομικών τους.

Με το ίδιο θράσος, μάλιστα, επιχείρησε να καπηλευτεί και τη ρύθμιση των 120 δόσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία που θέσπισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εμφάνισε ως κατόρθωμα την πάγια υποχρέωση του ΕΦΚΑ να επιστρέψει στους ελεύθερους επαγγελματίες τα χρήματα που προέκυψαν από την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών, όταν το 2018 η επιστροφή αυτή είχε γίνει από τις 2 Αυγούστου και φέτος έγινε με πάνω από δύο μήνες καθυστέρηση στις 9 Οκτωβρίου.

Αν ο κ. Πέτσας θέλει να κάνει έναν αληθινό απολογισμό του κυβερνητικού έργου στους τομείς της εργασίας και της κοινωνικής ασφάλισης θα πρέπει να αναφερθεί στην απελευθέρωση των απολύσεων, στην κατάργηση των μέτρων προστασίας για τους εργολαβικούς εργαζόμενους, στην υποβάθμιση του Σ.ΕΠ.Ε., στο νομοσχέδιο αποδιάρθρωσης των συλλογικών διαπραγματεύσεων που οδηγεί σε μειώσεις μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων, στα ελλείμματα που η ΝΔ δημιουργεί ξανά στην κοινωνική ασφάλιση, στις αλχημείες με τα εκκαθαριστικά των συνταξιούχων, στη σχεδιαζόμενη διάλυση και ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.

Αυτός ο πραγματικός απολογισμός βέβαια δεν θα γίνει ποτέ από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Θα γίνει όμως σύντομα από την κοινωνία που δεν πλανάται τόσο εύκολα.

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί