Σύσκεψη του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου στο Επιμελητήριο

Στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου το Σάββατο 12-10-2019 παρουσιάστηκαν από τους φορείς της επιχειρηματικότητας  του νομού ( Επιμελητήριο Ηρακλείου, Οικονομικό Επιμελητήριο Τμήμα Ανατολικής Κρήτης, Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης (ΟΕΣΚ), Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Έμπορων Ν. Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ), Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Ηρακλείου, Σύνδεσμο Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων Φοινικιάς –Μαλάδων, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ Ηρακλείου και Σύλλογος Έμπορων Αυτοκίνητων Ν. Ηρακλείου), στους βουλευτές Κρήτης και εκπροσώπους της Περιφέρειας,  θέματα που αφορούν τον ΕΝΦΙΑ στα επαγγελματικά ακίνητα, τις τραπεζικές χρεώσεις και την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου Κρήτης. Οι θέσεις αυτές θα προωθηθούν ταυτόχρονα και από τα τριτοβάθμια όργανα των φορέων στα αρμόδια υπουργεία προκειμένου να δοθούν λύσεις. 

Σ. Βαρδάκης: «Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στο κέντρο της ανάπτυξης της χώρας μας»

Στη σύσκεψη του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, στην οποία συμμετείχαν οι παραγωγικοί φορείς, παρευρέθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου. 

Τα θέματα που τέθηκαν στη σύσκεψη ήταν, η μείωση του ΕΝΦΙΑ στις επιχειρήσεις, ο ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός, το μεταφορικό ισοδύναμο, οι τραπεζικές χρεώσεις.

Ο κ. Βαρδάκης στην τοποθέτησή του μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η στήριξη των επιχειρήσεων είναι πολύ σημαντική και ήδη είχαν γίνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση με τη θεσμοθέτηση της ρύθμιση των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών σε 120 δόσεις και για χρέη προς το δημόσιο, αλλά και την ένταξη της Κρήτης στο μεταφορικό ισοδύναμο.

Επιπροσθέτως, εξαγγέλθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση η  μείωση της φορολογίας, η δημιουργία «ειδικού ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού», η μείωση του ΕΝΦΙΑ, στα οποία και πρέπει να επιμείνουν οι επαγγελματίες για την υλοποίησή τους από τη σημερινή κυβέρνηση. 

Είμαστε κοντά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στην προσπάθειά τους να διατηρηθούν και να αναπτυχθούν στη μετά μνημονίων εποχή. Οι επαγγελματικές ομάδες οφείλουν σύσσωμες να διεκδικήσουν όλα όσα εγγυώνται την ευημερία τους και την ανάπτυξή τους.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί