Βαριές κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας εξετάζουν τώρα οι ΗΠΑ

Βαριές κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας εξετάζουν τώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες, αφού απέσυραν τα αμερικανικά στρατεύματα αφήνοντας τον δρόμο ανοιχτό για την τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία. Κατά τα λεγόμενα του ίδιου του Ντόναλντ Τραμπ, στο Twitter,  η αμερικανική κυβέρνηση εργάζεται με μέλη του Κογκρέσου – μεταξύ των οποίων και Δημοκρατικοί – πάνω στο ενδεχόμενο των κυρώσεων, ενώ το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών είναι προετοιμασμένο προς αυτήν την κατεύθυνση.

«Συνεργάζομαι με τον (Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή) Λίντσεϊ Γγκράχαμ και πολλά μέλη του Κογκρέσου, ανάμεσά τους και Δημοκρατικοί, για την επιβολή ισχυρών κυρώσεων στην Τουρκία. Το υπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμο, ίσως χρειαστεί επιπλέον νομοθεσία. Υπάρχει μεγάλη συζήτηση για το θέμα. Η Τουρκία ζήτησε να μη γίνει. Μείνετε συντονισμένοι», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με θύελλα αντιδράσεων εντός και εκτός ΗΠΑ, μετά την απόφασή του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη βόρεια Συρία.     

Ο Λίντσεϊ Γκράχαμ, από τους στενότερους συμμάχους του Ντόναλτ Τραμπ, δήλωσε προ ημερών ότι συμφώνησε με τον Δημοκρατικό γερουσιαστή Κρις Βαν Χόλεν να επιβληθούν κυρώσεις κατά της Τουρκίας, εάν επιτεθεί κατά της Συρίας και των κουρδικών δυνάμεων – ακόμη και την αναστολή της συμμετοχής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ.

Ο ίδιος Αμερικανός πρόεδρος, σε μία προσπάθεια να μετριάσει τις αντιδράσεις, είχε δηλώσει τη Δευτέα ότι εάν η Άγκυρα κάνει κάτι που η Ουάσιγκτον θεωρήσει ότι κινείται «εκτός ορίων», τότε οι ΗΠΑ θα «καταστρέψουν ολοσχερώς και θα εξαφανίσουν την οικονομία της Τουρκίας».

naftemporiki.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί