Στο νοσοκομείο εκλογικοί αντιπρόσωποι που άνοιξαν ψηφοδέλτια στο Κόσοβο

Στο νοσοκομείο με προβλήματα υγείας μεταφέρθηκαν εκλογικοί αντιπρόσωποι που άνοιξαν ψηφοδέλτια από τις κάλπες των πρόωρων εκλογών στο Κόσοβο, σύμφωνα με το Associated Press που επικαλείται τις τοπικές αρχές.

Μέσα του Κοσσυφοπεδίου μετέδωσαν σήμερα πως 26 μέλη της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής παρουσίασαν αλλεργικές αντιδράσεις και δερματικά προβλήματα, ενώ γιατροί ανέφεραν πως όλοι είχαν κνησμό και κοκκινισμένο δέρμα.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε το περιστατικό λέγοντας ότι ερευνάται αλλά αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Ο εκπρόσωπος της εκλογικής επιτροπής αρνήθηκε να σχολιάσει.

Μετά την ψηφοφορία της περασμένης Κυριακής στο κρατίδιο-προτεκτοράτο αποφασίστηκε να επανακαταμετρηθούν τα ψηφοδέλτια σε 300 κάλπες εκλογικών περιφερειών.

Νικητής αναδείχτηκε η «Αυτοδιάθεση» του Αλμπιν Κούρτι με 25,79%, στον οποίο οι ξένοι προσδίδουν ταμπέλα «αριστερού» αλλά διαπνέεται από άκρως εθνικιστικά και μεγαλοαλβανικά αισθήματα.

Τα κόμματα που μέχρι σήμερα κυβερνούσαν πέρασαν οριστικά στην αντιπολίτευση: το Δημοκρατικό Κόμμα (DSK) του Κάντρι Βέσελι, του οποίου στην ουσία ηγείται ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Θάτσι, έλαβε 21,15%, ενώ ο συνασπισμός της «Συμμαχίας για το Μέλλον του Κοσόβου» και των Σοσιαλδημοκρατών (AAK/PSD), του Χαραντινάι πήρε μόλις το 11,63% των ψήφων.  

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί