Τούρκοι παίκτες πανηγύρισαν γκολ κόντρα στην Αλβανία χαιρετώντας στρατιωτικά

Θέλοντας ουσιαστικά να στηρίξουν την εισβολή της Τουρκίας στο βόρειο τμήμα της Συρίας

Τουρκία αντιμετώπισε τεράστιες δυσκολίες κόντρα στην Αλβανία για την 7η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020, όμως ένα γκολ του Τοσούν στο 90ο λεπτό έλυσε το γόρδιο δεσμό, και χάρη στο τρίποντο που πήρε η γειτονική χώρα (1-0) έχει πλέον πολύ μεγάλες πιθανότητες να δηλώσει παρούσα στην τελική φάση της διοργάνωσης το ερχόμενο καλοκαίρι. 

Αυτό πάντως που συζητήθηκε ιδιαίτερα αμέσως μετά το ματς και επισκίασε ακόμα και το σημαντικό αποτέλεσμα υπέρ της γειτονικής χώρας ήταν η επιλογή των Τούρκων διεθνών να ανακατέψουν το ποδόσφαιρο με την πολιτική.

Και αυτό γιατί χαιρέτησαν όλοι τους στρατιωτικά κοιτώντας προς τις εξέδρες, θέλοντας ουσιαστικά να στηρίξουν την εισβολή της Τουρκίας στο βόρειο τμήμα της Συρίας, με τις πολεμικές τους συγκρούσεις με τους Κούρδους μαχητές να έχει προκαλέσει το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και αθώους πολίτες. Ο συγκεκριμένος πανηγυρισμός έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και μένει να δούμε αν θα επιληφθεί η UEFA, καθώς στο παρελθόν έχει δείξει πως δεν ανέχεται την αποστολή πολιτικών μηνυμάτων μέσω του ποδοσφαίρου και έχει προχωρήσει σε επιβολή προστίμων.

gazetta.gr

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί