Έκρηξη σε ιρανικό τάνκερ στα ανοιχτά της Σαουδικής Αραβίας

Έκρηξη σημειώθηκε σε ιρανικό τάνκερ που ανήκει στην κρατική εταιρεία του Ιράν (NIOC) με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά στο πλοίο, το οποίο βρίσκεται κοντά στο λιμάνι της πόλης Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, μετέδωσε το πρακτορείο ISNA.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως «τρομοκρατική ενέργεια», χωρίς ωστόσο να υπάρχουν περαιτέρω αναφορές που να υποστηρίζουν το συγκεκριμένο ισχυρισμό.

Όπως αναφέρει το δίκτυο Russia Today επικαλούμενο πληροφορίες από το ιρανικό πρακτορείο ISNA, το πετρελαιοφόρο «Sinopa» που ανήκει στην Κρατική Εταιρεία Ιρανικού Πετρελαίου (NIOC) διέπλεε την Ερυθρά Θάλασσα, τη στιγμή που σημειώθηκε η έκρηξη.

Μάλιστα, κατά την ίδια πηγή, η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή ώστε να προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε δύο δεξαμενές, με αποτέλεσμα να προκληθεί πετρελαιοκηλίδα στη θάλασσα περιμετρικά του σκάφους.

Τα διεθνή πρακτορεία μεταδίδουν ότι κανένα από τα μέλη του πληρώματος του δεξαμενοπλοίου δεν τραυματίστηκε από την έκρηξη.

sinopa
Πηγή χάρτη: Marinetraffic.com

Η Τζέντα είναι το μεγαλύτερο λιμάνι στην Ερυθρά Θάλασσα και συνιστά την κύρια θαλάσσια διέξοδο για τη Σαουδική Αραβία.

Η NIOC δεν έχει, πάντως, επιβεβαιώσει μέχρι και αυτή την ώρα το περιστιατικό. Η εταιρεία βρίσκεται υπό την άμεση επίβλεψη του ιρανικού Υπουργείου Πετρελαίου και είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τις έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου για λογαριασμό της Τεχεράνης.

Cnn.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί