«Εν αρχή ην ο έρως»

Στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου η Εικαστική Έκθεση «Εν αρχή ην ο έρως – από τη γένεση ενός αριστουργήματος στους σημερινούς εικαστικούς προσδιορισμούς του»

 Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης με αφορμή την ανακήρυξη του 2019 ως «Έτους Ερωτόκριτου» και συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις, σε συνεργασία με τον Παγκρήτιο Σύλλογο Εικαστικών Δημιουργών «Νεώριον Τέχνης» και υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης & της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, θα πραγματοποιήσει Εικαστική Έκθεση με τίτλο: «Εν αρχή ην ο έρως – από τη γένεση ενός αριστουργήματος στους σημερινούς εικαστικούς προσδιορισμούς του», στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου από τις 12  έως 20 Οκτωβρίου 2019.  

     Σκοπός της Έκθεσης είναι να παρουσιαστεί μέσα από τα έργα των καλλιτεχνών το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου, η διαχρονικότητα του και κυρίως οι πανανθρώπινες αξίες που ο συγγραφέας πρεσβεύει μέσα από το επικό αυτό έργο.  

     Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Αναστασία Βεργανελάκη – Κοτσιφάκη, Μαγδαληνή Βογιατζή, Αθηνά Γαλανάκη, Ellen Weijers – Γιγουρτάκη, Σοφία Δασκαλάκη, Χρυσούλα Ζήκου, Γιώργος Κοκοβλής, Βασίλης Κοτρώτσος, Μαριάνθη Λουκάκη, Γρηγόρης Νιόλης, Ευφροσύνη Ουσταμανωλάκη, Νίκος Παπουτσάκης, Βάσω Ρεθεμιωτάκη, Θεόφιλος Σγουρόπουλος, Κώστας Σπανάκης, Τατιάνα Τουζλούκωφ, Μάνος Χαραλαμπάκης. Η Έκθεση αποτελείται από έργα με ζωγραφική, φωτογραφία, ψηφιακές συνθέσεις φωτογραφιών, μικτή τεχνική, κεραμικό και κατασκευή από μέταλλο και είναι υπό την επιμέλεια της κ. Μυρτώς Κοντομιτάκη, Μουσειολόγου και Ιστορικού Τέχνης. 

     Με αφορμή την παρούσα Έκθεση θα πραγματοποιηθούν παράλληλες δράσεις, ομιλίες και πολιτιστικές εκδηλώσεις, σύμφωνα με το παρακάτω Πρόγραμμα:

  • Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019, 19:00 μ.μ. «Τα πάθη του έρωτα στον ελληνικό 19ο και 20ό αιώνα». Ομιλήτρια: Αγγέλα Καστρινάκη, Καθηγήτρια Νέας Ελληνικής Φιλολογίας – Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης 
  • Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019, 19:00 μ.μ. «Κραταιά ως θάνατος αγάπη. Το παράλογο του έρωτα στη χριστιανική παράδοση». Ομιλητής: Χρυσόστομος Σταμούλης, Καθηγητής Α.Π.Θ. – Συνθέτης
  • Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019, 19:00 μ.μ. Απαγγελία στίχων του «Ερωτόκριτου» από την ηθοποιό Παναγιώτα Παρασκευοπούλου 
  • Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019, 19:00 μ.μ. Μουσική βραδιά με την Ζωή Κολλάρου και τον Γιάννη Μανούσακα 

      Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. 

      Εκπαιδευτικές επισκέψεις έπειτα από συνεννόηση. 

Χορηγοί: Ζαχαροπλαστείο Μοντέρνο, Κτήμα Λουπάκη

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί