Στην κινητοποίηση για το ΚΕΘΕΑ «Αριάδνη» στο Ηράκλειο κλιμάκιο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Στην κινητοποίηση του ΚΕΘΕΑ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο πανελλαδικών δράσεων ενάντια στην πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αλλάζει τον χαρακτήρα και τον τρόπο λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ παρευρέθηκε σήμερα Τετάρτη 9/10 κλιμάκιο της ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ και των ΤΟ της ΚΝΕ με επικεφαλής τον Ανδρέα Κοκοσάλη, γραμματέα της ΤΕ Ηρακλείου.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ εξέφρασε την στήριξη του στον αγώνα του ΚΕΘΕΑ σημειώνοντας πως η κυβέρνηση με αυταρχικό τρόπο επιχειρεί να αλλάξει το ουσιαστικό περιεχόμενο ενός υποδειγματικού οργανισμού που παλεύει ενάντια στο κοινωνικό φαινόμενο της τοξικοεξαρτησης. Με αυτή την προκλητική ενέργεια, γίνεται προσπάθεια  να αλλάξει ο χαρακτήρας του ΚΕΘΕΑ που για 40 χρόνια με τα “στεγνά” προγράμματά του αποτελεί το φωτεινό μονοπάτι για χιλιάδες εξαρτημένους και τις οικογένειές τους ώστε με τον αγώνα τους να ενταχτούν στη ζωή και δράση και να ξεφύγουν από την κόλαση των ναρκωτικών.

Σημείωσαν πως η ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από την πολιτική καλλιέργειας της ναρκοκουλτούρας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τώρα όψιμα ενδιαφέρεται για τη διατήρηση του ΚΕΘΕΑ, συνεχίζει την πολιτική υποβάθμισης των προγραμμάτων πρόληψης, απεξάρτησης κι επανένταξης με σκοπό τη γενίκευση μιας πολιτικής διαχείρισης του προβλήματος και υπονόμευσης της πρόληψης. Άλλωστε, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ψήφισαν μαζί την αποποινικοποίηση της χρήσης κάνναβης, τους χώρους εποπτευόμενου θανάτου κα.

Τέλος, υπογράμμισαν ότι οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα πρωτοστατήσουν όχι μόνο να διαφυλαχτεί ο χαρακτήρας του ΚΕΘΕΑ, αλλά και να ενισχυθεί η δράση του με νέες μονάδες, με μόνιμο και επαρκές προσωπικό και πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί